Mystisk hjemreise: Verdensmester trekker seg fra Tour de France - Sykkel
919 Views

Mystisk hjemreise: Verdensmester trekker seg fra Tour de France

- Han ønsket ikke å snakke, sier teamsjefen.

Juli 18, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Australske Rohan Dennis valgte frivillig å stå av Tour de France dagen før han skulle forsvare favorittstempelet på tempoetappen i Pau

29-åringen er regjerende verdensmester i tempo og har fått klare ordre av teamsjef Gorazd Stangelj i Bahrain-Merida om å spare krefter fram til den 13. etappen som er en individuell tempoetappe i byen Pau. 

Under torsdagens etappe valgte imidlertid Rohan Dennis å gå av sykkelen og forlate rittet, tilsynelatende uten fysiske ubehag. Ettersom han trampet forbi pressekorpset i målområdet, er det ikke brakt på et rene hvorfor verdensmesteren velger å trekke seg før sin store mulighet.

– Det er en skuffende avgjørelse ettersom vi hadde forventet store ting fra ham fredag. Det var hans avgjørelse å stoppe i dag. Vi prøvde å ha en dialog om hva som var grunnen, men han ønsket ikke å snakke, sa Stangelj foran et samlet pressekorps.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd har snakket med Dennis de siste dagene og beskriver ham som en «perfeksjonist». 

– Slik jeg kan forstå det, er Dennis misfornøyd med hjulene på syklene. De er 40 watt tregere enn det de beste konkurrentene har. Det tilsvarer ti prosent, og med ti prosent borte vinner man ikke morgendagens tempoetappe, sa Hushovd til kanalen og presiserte samtidig at det var hans oppfatning av saken. 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.