Min lidenskap for fotografering - Sykkel
1828 Views

Min lidenskap for fotografering

Begavet: Tobias Foss er ikke bare et stort talent på sykkelen. Han besitter også solide kvaliteter bak fotoapparatet. Foto: Tobias Foss

Februar 02, 2017
Skrevet av:

sykkel

Når man er utøver på heltid er det utrolig mye dødtid. Det kan fort være et problem om man ikke har noe å fylle tiden med som man synes gir mening.

Av: Tobias Foss, Team Joker Icopal

Har man alt for mye dødtid uten å nyte det, kan det fort føre til mistrivsel som har dårlig innvirkning når man skal prestere på trening eller konkurranse. Alle fulltidsutøvere har et par aktiviteter som holder humøret og trivselen oppe i dødtiden når man ikke trener. Mange er glad i å game, se på film eller serier, andre er veldig glad i å lage mat og noen har studier som fyller dødtiden. I mitt tilfelle har jeg begynt å bygge opp en stor lidenskap for fotografering og video.

LES FLERE BLOGGER FRA JOKER ICOPAL HER

Jeg har alltid vært glad i å ta bilder. Jeg er langt fra noen profesjonell fotograf, men finner utrolig mye glede i det. Man trenger ikke nødvendigvis å ta bilder for å finne gleden i det, men bare det å se på et bra fotografi og ta til seg alt av detaljer og farger på bildet gir en utrolig god følelse.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Ute i naturen: Når han ikke sykler, liker Foss å likevel tilbringe tid ute i naturen. Foto: Tobias Foss
Ute i naturen: Når han ikke sykler, liker Foss å likevel tilbringe tid ute i naturen. Foto: Tobias Foss

Litt av sjarmen med fotografering, er hvor enkelt det i bunn og grunn kan være. Leser man seg opp på filformater, ISO, lukketid, blenderåpning og redigeringsprogrammer, kan man plutselig begynne å ta skikkelig kule bilder. Man trenger altså ikke å være rakketforsker for å ta bra bilder, det er noe alle kan bare man har et kamera. Det fotografering krever, er det å komme seg ut. Man tar sjeldent kule bilder fra sofaen, dessverre. Dette er noe som for meg fremhever gleden med det.

Naturen er en plass jeg trives godt. Jeg kan være alene ute i mange timer og nyte luften, omgivelsene og stillheten. Kommer man seg ut, spesielt på de rette tidspunktene, kan man bli vitne til helt syke naturfenomen. Det kan være dyrehandlinger, solnedganger eller soloppganger, eller en fin dal som skaper et fantastisk motiv. Det har også slått meg at det er et stort potensiale for å utføre denne hobbyen når jeg er syklist. Jeg får opplevd mange fine plasser og får sett veldig mye i løpet av et år. Det å ha med seg et lite kamera på lomma for å knipse ett par bilder er kult å ha i arkivet. I tillegg skaper det litt tid i redigeringsprogrammer, noe en datafrelst gutt syns er veldig gøy.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Stor framtid: Det er slik vi er vant til å se Foss: travende på jernhesten med sine enorme krefter. Foto: Sykkelmagasinet
Stor framtid: Det er slik vi er vant til å se Foss: travende på jernhesten med sine enorme krefter. Foto: Sykkelmagasinet

Det jeg vil med å fortelle om dette, er å vise hvor viktig det er å ha noe man virkelig kan slappe av med. Det er nok av tid der man skal være «på». Jeg oppfordrer ikke til at en hobby eller en annen lidenskap skal gå utover syklinga, for syklinga må komme i første rekke, men det er viktig å klare å nyte hvert eneste sekund av hverdagen. Det er lett å bli for opptatt av syklinga og glemme at man er et menneske også. Det å ha en hobby og lidenskap som man kan praktisere både i treningshverdagen og på ritt, vet jeg kommer til å gi meg en avslappet ramme rundt hverdagen som jeg trenger og som jeg tror er viktig for alle og enhver. Det er nok av perioder som kan være seige, så man trenger ikke å gjøre det verre for seg selv enn nødvendig.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.