Milliardær inn i sykkelsporten - Sykkel
1115 Views

Milliardær inn i sykkelsporten

Team Sky sikret sponsor

Mars 20, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Team Sky, laget til Kristoffer Halvorsen, har sikret seg støtte fra Storbritannias rikeste mann og skifter navn til Team Ineos fra 1. mai.

Det britiske stjernelaget har vært på jakt etter en ny lagsponsor etter at TV-giganten Sky i desember i fjor offentliggjorde at den vil avslutte sitt engasjement ved utgangen av 2019.

Team Sky har vunnet seks Tour de France-titler de siste sju årene, men har også vært involvert i kontroverser. Laget har blant annet vært anklaget for å ha utnyttet reglementet rundt medisinske unntak for å kunne benytte prestasjonsfremmende medikamenter.

Kjemikaliegruppen Ineos blir nå eneeier fra 1. mai og kommer til å drifte laget på samme måte som den tidligere eieren. Den nye sponsorens første opptreden blir under Tour de Yorkshire som starter 2. mai.

– Sykling er en fantastisk sport basert på utholdenhet og taktikk. Det vokser i popularitet over hele verden, sier Jim Ratcliffe, styreformann i Ineos, til Skys hjemmeside.

66-åringen har en estimert formue på 21 milliarder pund, hvilket tilsvarer rundt 237 milliarder norske kroner.

– Jeg er så glad for at ryttere og støtteapparatet kan fortsetter sammen mot 2020 og videre, tvitret sykkelstjernen Chris Froome etter at overtakelsen var et faktum tirsdag.

– Superglad for at laget kan fortsette og være sammen!! Takk til Sky, hallo til Ineos, lød det fra regjerende Tour de France-mester Geraint Thomas.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.