Kwiatkowski vant Tirreno-Adriatico - Sykkel

Ble rittets første polske sammenlagtvinner.

Mars 14, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Michal Kwiatkowski imponerte på den avsluttende tempoetappen og forsvarte den blå ledertrøya i sykkelrittet Tirreno-Adriatico.

Rohan Dennis vant tempoetappen over 10 kilometer, men han var ikke med i seierskampen totalt.

Kwiatkowski startet tirsdag med tre sekunders ledelse på den italienske hjemmefavoritten Damiano Caruso og var foran ham ved samtlige passeringer.

Den polske Sky-rytteren vant etapperittet 24 sekunder foran BMCs Caruso, med sin lagkamerat Geraint Thomas på tredjeplass ytterligere åtte sekunder bak.

Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med 58.-plass totalt etter 30.-plass tirsdag. Daniel Hoelgaard ble nummer 91 og August Jensen nummer 100 av de 135 som fullførte sju etapper.

Største seier

– Jeg har ikke fått med meg resultatlista ennå, og vet bare at jeg vant, men det er alt så betyr noe. Dette er min viktigste seier i et etapperitt, sa Kwiatkowski.

– Jeg hadde masse nerver. Det begynte å regne mens jeg varmet opp, så jeg fryktet at noe kunne gå galt. Jeg måtte sykle med lavere trykk i dekkene, og det er vanskelig. Jeg måtte være forsiktig, men jeg hadde en god følelse.

Dennis vant den avsluttende tempoetappen i Tirreno-Adriatico for annet år på rad. Den australske BMC-rytteren var fire sekunder raskere enn Jos van Emden og åtte foran Jonathan Nicolas Castroviejo.

Sto fram

Kwiatkowski tok 12.-plass på tempoetappen, slått av etappevinneren med 20 sekunder.

Den polske 27-åringen sto fram for Sky-laget da Thomas ble rammet av et teknisk problem på 4. etappe. Thomas tapte mer på det uhellet enn differansen til vinneren etter avsluttet ritt.

Chris Froome skulle være Sky-kaptein i rittet, men den firedoble Tour de France-vinneren er langt fra sin beste form og var aldri med i tetsjiktet. Han tok en brukbar 11.-plass på siste etappe og endte totalt på 34.-plass, 13.31 minutter bak vinneren.