Kristoff til Belgia: – Ser fram til å komme i klassikermodus - Sykkel
896 Views

Kristoff til Belgia: – Ser fram til å komme i klassikermodus

Mange norske innslag i aksjon denne helgen.

Februar 27, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff åpner kommende helg klassikersesongen på belgisk jord. Med seg som hjelper får han Vegard Stake Laengen.

Den norske sykkelstjernens lag UAE Team Emirates bekrefter på  sine nettsider sjumannstroppen til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.

De to belgiske rittene markerer hvert år starten på vårklassikerne.

UAE-laget har fått en god start på sesongen og står allerede med ti seirer. Nå håper lagledelsen på nye fremganger i Belgia og at man kan bygge videre på fjorårets sterke klassikersesong. Der hadde Alexander Kristoff en hovedrolle.

Nordmannen tok en av karrierens største seirer da han vant prestisjetunge Gent-Wevelgem forrige sesong, der han i tillegg tok en sterk tredjeplass i Flandern rundt.

– Det er noen år siden jeg kjørte åpningshelgen i Omloop og Kuurne, så jeg ser fram til å komme tilbake dit, sier den tidligere Flandern rundt- og Milano-Sanremo-vinneren Kristoff foran helgens ritt.

– Jeg bygger fortsatt form, men etter gode treningsperioder i Spania ser jeg fram til å virkelig komme i klassikermodus, tilføyer han.

Ikke kaptein søndag

UAE-sportsdirektør Allan Peiper er klar på at det skal kjøres for Kristoff-seier i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Søndag er det Jasper Philipsen som skal få sjansen i Kuurne-Brussels-Kuurne.

– Vi går inn i åpningshelgen i Belgia med Alexander som kaptein i Omloop Het Nieuwsblad lørdag og Jasper Philipsen som kaptein i Kuurne-Brussel-Kuurne, sier Peiper.

Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato og Sebastian Molano utgjør resten av UAE-laget lørdag. Søndag erstattes Covi med Philipsen.

Mange norske

Kristoff og Laengen får selskap av flere norske sykkelryttere i startfeltet i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller er meldt som en del av NTT-laget, mens Amund Grøndahl Jansen står på startlisten til Jumbo-Visma.

Boasson Hagen og Tiller står også på den foreløpige startlisten til Kuurne-Brussel-Kuurne. Det samme gjør EF Education First-spurteren Kristoffer Halvorsen.

Også det norske Uno-X-laget stiller i søndagens ritt, med følgende lag: Erik Resell, Daniel Hoelgaard, Anders Skaarseth, Markus Hoelgaard, Jonas Abrahamsen, Lars Saugstad og Jonas Hvideberg.

Emilie Moberg og Elise Marie Olsen starter rittet for Drops, mens Susanne Andersen er i aksjon for Team Sunweb i Omloop Het Nieuwsblad. Der stiller også Hitec Products med blant andre Ingvild Gåskjenn, Vita Heine, Ingrid Lorvik og Julie Solvang. Hitec er også på startstreken i søndagen endagsritt Omloop van het Hageland.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.