Kristoff med seier i Tour of Oman - Sykkel
976 Views

Kristoff med seier i Tour of Oman

Nordmannen raskest i massespurt på 1. etappe.

Februar 16, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman lørdag.

UAE-rytteren Alexander Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

– Det er fint å ta en seier tidlig (i sesongen). Det gir meg selvtillit. Alle spurterne er i god form og det er ikke enkelt å vinne, sier Kristoff.

– Det var medvind og veldig raskt. Feltet var virkelig strekt ut og det var vanskelig å komme frem, men det var også vanskelig å time det skikkelig, for man kunne ikke gå for tidlig med denne motvinden, sier Kristoff – som lørdag hadde hjelp fra sine norske hjelperyttere, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Kristoff har hatt suksess i Oman de siste sesongene. I 2018-utgaven av rittet ble det én etappeseier, og året før ble det tre etappeseirer i tillegg til at Kristoff da vant poengtrøya.

Også i 2016, 2015 og 2014 tok Kristoff henholdsvis én, to og én seier.

Kristoff takker hjelperne etter årets første seier.

Tour of Oman lørdag:

1. etappe, 138,5 km Al Sawadi strand – Suhar kystvei:

1) Alexander Kristoff, Norge (UAE) 2.54.50, 2) Bryan Coquard, Frankrike (Vital Concept) samme tid, 3) Nacer Bouhanni, Frankrike (Cofidis) s..t., 4) Giacomo Nizzolo, Italia (Dimension Data) s.t., 5) Niccolo Bonifazio, Italia (Direct Energi) s.t., 6) Mikel Aristi, Spania (Euskadi) s.t.

Øvrig norsk: 27) Sven Erik Bystrøm (UAE) s.t.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.