Blogg: Pinlig styrkeøkt - Sykkel
1760 Views

Blogg: Pinlig styrkeøkt

Fotballgutter: Coop ØsterHus-gutta kan mer enn å sykle. Off-season brukes til blant annet fotball, ishockey og styrketrening. Foto: Privat

Oktober 12, 2015
Skrevet av:

sykkel

Hei!

Jeg, som mine foreldre har gitt navnet Oscar Emil Landa, har fått æren av å avduke en ny spalte i Sykkelmagasinet; en ukentlig beretning fra særlig utvalgte syklister fra norske kontinentallag.

Jeg har levd i 22 glade år, og Stavanger er min by. Jeg startet min sykkelkarriere allerede som niåring, og har overlevd og kjempet gradene opp til kontinentalnivå. I de første årene bekledde jeg drakten til Stavanger SK. I de tre siste har jeg stolt båret fargene til Team Coop Østerhus. Slik blir det også neste år.

Sviktet i benken
Nå er det er «offseason», og de fleste syklister har senket skuldrene og sunket ned i sofakroken. For min del gjelder det å gjøre ting jeg ellers ikke får anledning til. Så denne ukes agenda var noe utover det normale. Det definitive høydepunkt var benkpress-test.

På tirsdag ble våre minst trente kroppsdeler testet. Fredrik S. Galta, Sven Erik Bystrøm og meg, satte for første gang denne høsten føttene innenfor Sats Elexia sine dører. For å unngå stive lår tok vi knebøy med beskjedne 20 kilo på skuldrene. Etter den ydmykelsen var det på tide å vise hva vi var gode for på benken. Sven Erik var først ute. Han var veldig selvsikker med 50 kilo på stangen. Til min store ergrelse hadde han få problemer. Nå hadde jeg to valg; løfte 60 kilo eller innse at Sven Erik eller Citypower som noen liker å si, er vassere som meg. Dessverre maktet jeg ikke å leve opp til mitt tilnavn The Green Giant (Det er en alt for lang historie til å fortelle hvorfor her). Så var det tur for Fredrik aka Albatraoz (the largest wingspans of any extant birds). Det ble med sørgelige 40 kilo (vist på bildet undet). Men ære være Fedda, han ble proff denne dagen! Gratulerer!

På maks: Fredrik Strand Galta ga alt han hadde i benken, her med støtte fra Oscar Landa. Foto: Privat
På maks: Fredrik Strand Galta ga alt han hadde i benken, her med støtte fra Oscar Landa. Foto: Privat

Bystrøm=Messi?
Det tok oss ikke mer enn litt over en uke før konkurransesuget ble større enn vi maktet å stå i mot. Det bare måttet finnes et alternativt. Dermed ble det gjort klar til fotballkamp i ballbingen på Eiganes skole onsdag ettermiddag. Mange meldte fravær grunnet skade og forsinket fly, men vi ble en god og passe gjeng på seks stykker. Lagene ble opplagte når tre av oss var aktive syklister, og de øvrige var det vi kaller overengasjerte mosjonister (inklusiv politikonstabelspirer). Til tross for Sven Eriks kjøp av Messis fotballsko, endte det med et sviende nederlag.

Torsdag ble en ren restitusjonsdag før en forventet brutal fredag. I «offseason»-perioden er det lett å få en litt døgnvill rytme, så å komme seg opp kl 09.00 var langt hardere enn det burde være. Dagen begynte med en styrkeøkt, før jeg beinfløy over til ishallen for å ta en runde ishockey. Der er det en fast gjeng som møter opp for å ha en litt mindre seriøs runde hockey. Der bar jeg stolt Washington Capitals-trøyen med draktnummer åtte (Aleksandr Ovetsjkin). Skulle jeg drevet noe annet enn sykling, måtte det vært ishockey. Jeg er lite i tvil om at mine gener er fylt opp med fart og kraft. Men må innrømme at jeg ble rundspilt til tross for at jeg spilte med hockeykølla til Kristian Forsberg.

Iskrigere: Fra høyre: Finn Christian Midbøe, Alexander Ekornes og Oscar Landa. Foto: Privat
Iskrigere: Fra høyre: Finn Christian Midbøe, Alexander Ekornes og Oscar Landa. Foto: Privat

Dance-Kristoff
Uka ble avsluttet på best mulig måte da herr Bystrøm inviterte til innflyttingsfest. Jeg tror alle har godt av å løsne opp snippen i blant. Det ble mange høydepunkter i løpet av kvelden, men tror dance battlen mellom Alexander Kristoff og Tormod Hausken Jacobsen nådde høyest.

Nå begynner forberedelsene mot neste sesong, og jeg kommer til å legge ned det nødvendige arbeidet for at utviklingen fortsetter. I Stavanger kan man i alle fall ikke skylde på manglende stimuli.

Takk for meg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.