Kristoff får to norske hjelpere i Gent-Wevelgem - Sykkel
1174 Views

Kristoff får to norske hjelpere i Gent-Wevelgem

Får med seg både Bystrøm og Stake Laengen når han skal forsvare fjorårsseieren i Gent-Wevelgem.

Oktober 10, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff får med seg både Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen når han skal forsvare fjorårsseieren i semi-klassikeren Gent-Wevelgem.

Rittet med start i Ypres er på 232,5 kilometer. For ett år siden var den norske spurteren i egen klasse i Wevelgem og tok en av karrierens største seirer. Da nedkjempet han blant andre tyske John Degenkolb og hjemmehåpet Oliver Naesen.

Alexander Kristoff skulle bruke onsdagens ritt Brabantse Pijl til å teste formen etter Tour de France. Om han fikk noen gode svar er usikkert. Det virket som han ikke hadde noen ingen god dag og valgte å stå av underveis.

– Etter Touren hadde jeg en liten pause, og deretter har jeg bygget meg opp igjen til klassikerne, sa Kristoff foran rittet.Flandern

Om en drøy uke går klassiskeren Flandern Rundt av stabelen. Det rittet vant Kristoff i 2015.

Ved siden av de norske rytterne på UAE-laget står også Amund Grøndahl Jansen, Edvald Boasson-Hagen og Rasmus Tiller på startstreken.

Jansen skal nok være hjelperytter for belgiske Wout Van Aert. Han vant flere store ritt tidligere i sommer og tok også seieren på flere etapper i Tour de France.Andre favoritter

Av de andre favorittene er tyske Pascal Ackermann, italienske Matteo Tretin og den australske spurteren Caleb Ewan.

Nederlandske Mathieu van der Poel tapte for VM-vinneren Julian Alaphilippe i onsdagens spurt. Den franske VM-vinneren står derimot ikke på startstreken søndag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.