Kristoff bekreftet klar for Tour de France - Sykkel
987 Views

Kristoff bekreftet klar for Tour de France

Situasjonen har snudd for UAE-spurteren.

Juni 12, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoffs arbeidsgiver bekrefter denne ukenS at nordmannen er del av UAE-laget til årets Tour de France.

Den utsatte utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt starter i Nice 29. august og varer til 20. september. Der blir altså Kristoff å se. Han får med seg Fabio Aru, Tadej Pogacar, Davide Formolo og David de la Cruz på UAE-laget.

Foreløpig er det kjernen i troppen  som er offentliggjort. Ytterligere ryttere vil få klarsignal senere.

Situasjonen snudd

Kristoff hadde i utgangspunkt ingen planer om å sykle årets Tour de France. I stedet skulle den norske stjernen prøve seg i Giro’Italia. Viruspandemien har imidlertid snudd opp ned på alle planer.

Dermed blir Kristoff på ny å finne i Tour-startfeltet. 32-åringen, som nylig ble pappa til tvillinger, har tatt tre etappeseirer i det prestisjetunge rittet. Den siste av dem kom i 2018.

Nylig bekreftet Kristoff til  TV 2 at han etter planen skal kjøre fire ritt før årets Tour. Det første blir etter alle solemerker Vuelta a Burgos i Spania 28. juli til 1. august.

Deretter er rogalendingen på start i et endagsritt i Spania 2. august, før Criterium de Dauphine går av stabelen i Frankrike fra 12. til 16. august. Klassikeren Milano-Sanremo 22. august blir siste oppkjøring til Tour de France.

Travel høst

Kristoff skal også sykle de fleste belgiske vårrittene som denne gangen er lagt til oktober. Fra 6. oktober går det i ett med blant annet storrittene Gent-Wevelgem (11/10), Flandern rundt (18/10) og Paris-Roubaix (25/10).

Verdens beste syklister står foran en uvanlig travel høst. Vårens og sommerens mange utsatte ritt har noe nær alle fått ny plassering på kalenderen.

Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen er i likhet med Kristoff del av rytterstallen til UAE. Ingen av dem er med i uttakene som ble offentliggjort onsdag

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.