København forhandler om utsettelse av Tour-start

Bretagne vurdereres som en potensiell erstatter....

Københavns overborgermester Frank Jensen sier at sjansene er store for at danskenes Tour de France-start flyttes fra 2021 til 2022.

Etappene var planlagt å gå av stabelen 2., 3. og 4. juli i 2021. For å unngå kollisjon med de utsatte olympiske lekene i Tokyo har Tour-arrangør ASO ønsket å flytte starten fram en uke.

Dersom neste års Tour de France ikke flyttes vil siste etappe til Paris gå dagen etter herrenes landeveisritt i OL.

En eventuell fremskyvning kan imidlertid vise seg å være problematisk for København, som også skal være vertskap for fire kamper i fotball-EM. Den siste EM-kampen i Danmark skal etter planen spilles 28. juni.– Dialog

– Det gjør at vi er i dialog med Tour de France-arrangørene om hvordan vi skal plassere Tour de France i Danmark i 2021 eller om det muligens kan flyttes til 2022, sier Jensen til  DR.

Han sier at en utsettelse til 2022 er det mest realistiske per nå.

– Det viktigste for meg er å holde fast ved at vi skal ha Tour de France til Danmark. Det er det ingen usikkerhet rundt.

Overborgmesteren forteller at utsettelsen vil føre til store ekstrakostnader. 

– Kommunepolitikerne og våre borgere skal vite hva det vil koste å flytte starten til 2022, dersom det er der det ender, sier Jensen til dansk  TV 2.Storebæltbrua

Den franske regionen Bretagne blir vurdert som en potensiell erstatter for Danmark i 2021.

– Vi har ikke mottatt noen offisiell forespørsel ennå, men jeg stemmer selvfølgelig for idéen. Jeg har sendt en melding til Tour de France-direktøren Christian Prudhomme angående dette i dag. Jeg håper at få et snarlig svar fra ham, sa borgmester Fabrice Loher i byen Lorient til  Le Télégramme torsdag

Den første etappen i Danmark skal i utgangspunktet være en tempo i København. Deretter skal det kjøres en etappe på 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg. Det vil si at Tour de France-feltet skal kjøre over Storebæltbrua. Den tredje etappen går fra Vejle til Sønderborg.

Åpningen vil være 24. gang at Tour de France starter utenfor Frankrike.

KATEGORIER
Aktuelt

RELATERTE INNLEGG