Klatrekongen arrangeres likevel - Sykkelmagasinet
2893 Views

Klatrekongen arrangeres likevel

Pengestøtte og dugnadsånd sikrer gjennomføringen av rittfavoritt.

September 01, 2022
Skrevet av:

Tekst & foto: Marcus Liebold

(Sykkelmagasinet): Tidligere denne uken sendte Sagene IF Sykkel ut varsel om at Oslo-klassikeren Klatrekongen måtte avlyses grunnet lav tilslutning, men i ettermiddag kommer altså kontrabeskjeden. Rittet arrangeres likevel.

– Vi har fått mange henvendelser det siste døgnet om ryttere som vil delta pluss at vi har fått et økonomisk bidrag fra selskapet Arealstatisikk AS. Det gjør at vi avlyser avlysningen og kjører rittet som planlagt, sier formannen i Sagene IF Sykkel, Marius Gigernes.

Klatrekongen arrangeres allerede førstkommende lørdag, 3. september kl. 14 med start på parkeringsplassen ved Bogstadvannet i Sørkedalen og målgang på Tryvann. Løypa er 23,5 km lang og byr på drøye 500 høydemeter. Rittet gjennomføres med startpuljer på fem og fem basert på seeding. Den raskeste rytteren opp Tryvann på dame- og herresiden vil så bli kåret som årets klatredronning hhv. -konge.

– Det er mange som har kastet seg rundt og lagt ned en skikkelig innsats for at vi kan arrangere rittet allikevel. Nå håper jeg bare at alle syklister i Oslo og omegn kjenner sin besøkelsestid og melder seg på. Jeg kan love den samme gode stemningen som i tidligere år og som har gjort rittet til det det er – et fantastisk lavterskelarrangement. Vi kommer selvfølgelig til premiere beste kvinnelig og mannlig klatrer med en egen klatretrøye, samtidig som det blir kjørepils og pølser fra lokale leverandører til alle i målområdet. Sist men ikke minst kommer vår egen ski- og sykkelentusiast Atle Rømo til å være speaker, reklamerer Gigernes.

Du kan lese mer om Klatrekongen på rittets hjemmeside her. Påmeldingen stenger fredag, 2. september kl. 18.

HÆ? IKKE PÅMELDT ENNÅ?: Ski- og sykkelentusiasten Atle Rømo fra Sagene IF Sykkel kommer til å være speaker i målområdet. FOTO: Marcus Liebold.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.