Kjempetabbe av verdensmesteren da superstjernen Roglic vant Liege-Bastogne-Liege - Sykkel
1408 Views

Kjempetabbe av verdensmesteren da superstjernen Roglic vant Liege-Bastogne-Liege

Alaphilippe feiret for tidlig da Primoz Roglic snappet seieren i Liege-Bastogne-Liege søndag. Se klipp!

Oktober 04, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den ferske verdensmesteren Julian Alaphilippe dummet seg ut og feiret for tidlig da Primoz Roglic snappet seieren i prestisjetunge Liege-Bastogne-Liege søndag.

Avslutningen på den belgiske storrittet ble usedvanlig dramatisk med flere av sykkelsportens aller største stjerner i hovedrollene.

Inn på de siste kilometerne var det klart at seierskampen sto mellom Alaphilippe, Roglic, Tour de France-vinner Tadej Pogacar og den sterke sveitseren Marc Hirschi. Da spurten gikk hadde Alaphilippe klart størst fart, og noen meter før målstreken strakk franskmannen hendene mot himmelen i den tro at han hadde vunnet.

På innsiden kom imidlertid Roglic i stor fart og knep seieren fra en forfjamset Alaphilippe. Dermed fikk sloveneren en liten revansj etter at seieren i Tour de France røk på den nest siste etappen.

– Helt utrolig. Det var så tett. Jeg sluttet aldri å tro på at jeg kunne vinne og kjempet inn på de siste centimeterne. Jeg er superglad for å vinne, sa Roglic i seiersintervjuet.

I sykkelsporten snakkes det gjerne om VM-trøyas forbannelse. Det handler om at det for mange har vist seg vrient å vinne ritt iført regnbuestripene. Søndag ble det i hvert fall en solid bom også for Alaphilippe i det som var hans første ritt i den ettertraktede trøya.

Etter målgang ventet det i tillegg flere dårlige nyheter for den franske stjernen. Juryen besluttet å deplassere verdensmesteren til femteplass for å ha spurtet ureglementert.

På oppløpet gjorde Alaphilippe en manøver som i særdeleshet skapte trøbbel for Hirschi.

Liege-Bastogne-Liege er et av de største enkeltrittene en syklist kan vinne. Ingen nordmenn deltok i søndagens ritt.

Liège-Bastogne-Liège, 257 km søndag, verdenstouren (17 av 23):

1) Primoz Roglic, Slovenia (Jumbo-Visma) 6.32.02, 2) Marc Hirschi, Sveits (Sunweb) samme tid, 3) Tadej Pogacar, Slovenia (UAE) s.t., 4) Matej Mohoric, Slovenia (Bahrain-McLaren) s.t., 5) Julian Alaphilippe, Frankrike (Deceninck-Quick Step) s.t., 6) Mathieu van der Poel, Nederland (Alpecin-Fenix) 0.14 min. bak.

Alaphilippe ble deplassert fra sin 2.-plass på grunn av en ureglementert spurt. Ingen nordmenn deltok.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.