– Jordskredet avbrøt historisk prestasjon i Tour de France - Sykkel
882 Views

– Jordskredet avbrøt historisk prestasjon i Tour de France

Bernal på vei mot noe stort, hevder Tour-forfatter.

Juli 27, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det ble dramatisk da jordskred stanset fredagens Tour de France-etappe. En anerkjent sykkelforfatter mener det la en stopper for en historisk etappeprestasjon.

Mot slutten av den meget viktige fjelletappen ble løpet plutselig brakt til en uventet og kaotisk ende fordi jordskred blokkerte veien foran rytterne.

På det tidspunktet hadde 22 år gamle Egan Bernal kjørt ifra daværende sammenlagtleder Julian Alaphilippe og de øvrige favorittene.

Den danske sykkelforfatteren og -journalisten Joakim Jakobsen mener etappeslutten ble mer spektakulær som følge av Bernals angrep og kampen om den gule sammenlagttrøyen.

– Det er lidt synd for ham (Bernal). Vi holdt på å se noe fantastisk. Vi holdt på å se et Merckx-øyeblikk der han fullstendig smadrer alt og alle, sier Jakobsen med henvisning til Eddy Merckx som vant rittet fem ganger.

– Det var et meget stort øyeblikk. Her ser vi noen som trer inn i historien og kommer til å forlate den som en legende. Sånn så det ut, sier han om 22-årige Bernal til Ritzau.

Likevel sørget naturkreftene for at den meget sentrale etappen i årets ritt uansett går inn i historiebøkene.

– Det er uvanlig at en etappe blir stoppet. Men til sjuende og sist er det en påminnelse om at rittet foregår på naturens premisser. Det er vilkårene som gjelder, uttaler sykkelforfatteren, som har skrevet boka «Tour de France – verdens hardeste sykkelritt».

Etappestansen innebar at resultatene på toppen av etappens nest siste stigning ble stående. Det gjorde at Bernal overtok sammenlagtledelsen fra Alaphilippe når to etapper gjenstår.

https://sykkelmagasinet.no/premium/en-sjeldent-mulighet/

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.