- Jeg har en stor sjanse der - Sykkel
1231 Views

– Jeg har en stor sjanse der

Boasson Hagen peiler seg inn mot brosteinsetappen.

Juli 06, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Den niende etappen imøteses med gru av mange i Tour de France-feltet. Edvald Boasson Hagen ser den på forhånd som sin største vinnersjanse.

31-åringen fra Rudsbygd har som vanlig en etappeseier som sitt fremste mål under sommerens sykkelfest på den franske landeveien. I fjor lyktes han med å innfri målsettingen på etappe nummer 19.

Foran starten på 2018-utgaven av Tour de France mener Boasson Hagen at sjansene er størst for at seieren kommer ti etapper tidligere denne gangen. Neste søndag gir rytterne seg i kast med den niende etappen fra Arras Citadelle til sagnomsuste Roubaix.

156,5 kilometer står foran dem, 22 av disse på brostein. Brosteinspartiene er de samme som i Paris-Roubaix, vårklassikeren som går under tilnavnet «Helvetet i nord».

– Jeg har en stor sjanse der. I tillegg kommer det også noen andre kuperte etapper som jeg har muligheter på, sier Boasson Hagen til NTB om egne sjanser i årets ritt.

Peker på Sagan

Ikke alle Tour de France-feltet er like komfortable på brostein. Skulle i tillegg værgudene levere regn den aktuelle dagen, blir utfordringen desto større. Mens både sammenlagtfavoritter og flere til gruer seg, har Boasson Hagen hatt etappen i tankene lenge.

– Jeg gleder meg til å kjøre den, men jeg gleder meg også til å være ferdig. Det er vondt, men gøy å kjøre. Det virker i tillegg som det er flere som gruer seg nå enn i Roubaix, så da tenker jeg det er større sjanse til å gjøre det bedre også, smiler han til NTB.

Med til historien hører det også at mange av rytterne som normalt er gode på brostein, trolig vil være bundet til å passe på sin kaptein neste søndag. Dermed blir det reelle antallet kandidater til etappeseieren redusert.

– Ja, det gjør det. Jeg må prøve å utnytte akkurat det, men fortsatt er det med mange gode her, og det er heller ingen av sammenlagtrytterne som ønsker å tape tid den dagen, minner Boasson Hagen om – og plasserer ikke helt overraskende favorittstempelet hos en slovak.

– Sagan er fortsatt der, og han er jo bra på alt. Bundet opp til noen andre er han heller ikke, sier han.

Veteran

Den regjerende verdensmesteren fra Slovakia har tatt for seg i Tour de France de siste årene. Åtte etappeseirer har det blitt. I fjor ble han imidlertid kastet ut av rittet etter sammenstøtet med Mark Cavendish på etappe nummer fire.

Boasson Hagen har på sin side tre etappeseirer å se tilbake på. I ukene som kommer kan det bli flere. Rudsbygd-gutten føler seg nemlig bra.

– Det gikk bra i Dauphine, og det har egentlig gått bra hjemme etterpå også. Samtidig er det alltid litt spennende og vanskelig å si, for det begynner å bli en stund siden jeg syklet ritt, sier han.

31-åringen har også blitt en real Tour de France-veteran. Lørdag starter han for åttende gang.

– Jeg begynner å bli gammel, ler Boasson Hagen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.