– Jeg hadde et håp om seier - Sykkel
1114 Views

– Jeg hadde et håp om seier

Kristoff treer i Flandern rundt.

April 07, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff leverte sin neste beste Ronde van Vlaanderen (Flandern rundt), men det holdt bare til 3.-plass. Italienske Alberto Bettiol vant.

Alberto Bettiol tok sin første seier i karrieren etter å ha gått solo de siste snaue to milene. Italieneren fikk stikke med rundt 15 kilometer igjen, like før man skulle inn i den berømte stigningen Paterberg i den 103. utgaven av rittet.

– Det har ennå ikke helt gått opp for meg, sa Bettiol etter den overraskende seieren. Han følte at de siste 14 kilometerne var de lengste han noen gang har kjørt.

Danske Kasper Asgreen tok annenplassen, mens Kristoff vant spurten i det jaktende feltet som aldri kom à jour med utbryteren.

– Jeg er ganske sliten. Jeg kjente at et jeg ikke hadde beina, men klarte bare å sitte med. Det klarte jeg ikke i fjor, så formen er bra. Nå er jeg nesten tilbake der jeg var i 2015. Jeg hadde et håp, men det var ikke noe samarbeid blant oss som jaktet mot slutten, sa Kristoff til TV 2.

Kristoff og de andre favorittene hadde ikke flere hjelpere igjen slik at rytterne ble sittende å se på hverandre, og Bettiol kunne få gjøre som han ville mot slutten.

– Jeg prøvde bare å være smart, for jeg hadde kjenning til kramper i beina mot slutten, sa Kristoff, som vant rittet i 2015.

Tøft ritt

Årets utgave av sykkelklassikeren var 270,1 kilometer fra Antwerpen til Oudenaarde, med blant annet 16 tøffe stigninger og flere brosteinspartier.

Kristoff satt med i hovedgruppen med 40 kilometer igjen til mål. Edvald Boasson Hagen var også med, men han måtte slippe noe senere.

Flere syklister forsøkte å stikke fra feltet med favorittene hvor også VM-vinneren Alejandro Valverde og Peter Sagan satt.

Terpstra veltet stygt

Den nederlandske fjorårsvinneren Niki Terpstra deiset i bakken da det var 156 kilometer igjen. Cofidis-rytter Christophe Laporte, som også var involvert i velten, kalte øyeblikkelig på legehjelp da han så hvordan Terpstra hadde det.

34-åringen ble liggende nede i flere minutter, men rørte på både armer og bein. Terpstra fikk medisinsk behandling og ble deretter fraktet til sykehus. Rundt fem ryttere gikk ned i velten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.