Jakobsen utenfor livsfare etter skrekkvelten - Sykkel
980 Views

Jakobsen utenfor livsfare etter skrekkvelten

Den nederlandske Quick-Step-rytteren holdes i kunstig koma.

August 07, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen er utenfor livsfare etter at han ble operert natt til torsdag. Han veltet stygt i Polen rundt.

Jacobsen ble fraktet til sykehus med det som ble betegnet som livstruende skader etter velten på åpningsetappen av det polske verdenstourrittet.

– Jakobsen er blitt operert, og livet hans er ikke lenger i fare, sier rittlege Barbara Jerschina torsdag. 

Jakobsen ligger i kunstig koma på et sykehus i den polske byen Katowice. Legene skal forsøke å vekke ham senere torsdag, ifølge en pressemelding fra laget. Det opplyses at Jakobsen er blitt operert i ansiktet.

Den stygge velten skjedde like før mål på åpningsetappen i verdenstourrittet Polen rundt onsdag. Jakobsen spurtet om seieren, men ble presset ut mot gjerdet av sin landsmann Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa.

Groenewegen sier torsdag at han ikke klarer slutte å tenke på det som skjedde.

– Jeg kan ikke finne ord som beskriver hvor lei meg jeg er for det som skjedde med Fabio og de andre som var involvert i velten. Nå er Fabios helse det viktigste. Jeg tenker på ham hele tiden, skriver Groenewegen på Twitter.

Jakobsen stupte over reklameskiltet og traff en funksjonær som sto på siden av målseilet. Både Jakobsen og funksjonæren ble fløyet til sykehus. Rytteren pådro seg alvorlige skader i ulykken og mistet mye blod.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.