This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Hilser grusen velkommen til WorldTouren
Strade Bianche: Den italienske klassikeren elskes av flere år for år. Her fra 2015-utgaven. Foto: ANSA/CLAUDIO PERI

Rasch og Skjerping uenig med sykkellegende.
Under mandagens etappe av Paris-Nice, benyttet Eurosport-kommentator og legenden Sean Kelly muligheten til å kritisere ASOs implementering av gruspartier i etapperittet.
– Det kan være krise for en sammenlagtrytter å få tekniske problemer som følge av grus så tidlig i rittet. Sammenlagthåpet kan være ødelagt allerede da. Det er helt greit med gruspartier i endagersritt som Strade-Bianche, men ikke etapperitt, lød den kritiske meldingen fra iren.
Er det ok med gruspartier i etapperitt på landevei?
— Sykkelmagasinet (@sykkelmag) March 8, 2016
- LES OGSÅ: Les stor sak om Sean Kelly i Sykkelmagasinet. Abonner eller løp til Narvesen
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mer spenning
Tirsdag tar imidlertid både Gabriel Rasch og Kristoffer Skjerping til motmæle og hyller arrangørens initiativ.
– Det gir en ekstra spenning i rittet og mer action. Det er kjipt for en sammenlagtkanon om det går til helsike, men det er en del av gamet, sier Sykkelmagasinets faste blogger, Skjerping.
Rasch sitter selv i sportsdirektørbilen under «Rittet mot solen», og sier selv at heller ikke han har noe problemer med møkkete og støvete grusveier.
– Jeg syns etappen mandag var fin, den. Det kommer naturligvis litt an på hvor lange og hvor mange partier det er, men det var helt greit, forteller Gabba.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sliter på utstyret
Skjerping mener det i Norge er en underbygget forståelse om at landeveissykler ikke hører hjemme på grus. Det er bare tull ifølge Cannondale-proffen.
– Jeg sykler selv litt på grus når jeg trener. Det gir en mulighet til å utforske nye veier og skaper en fin variasjon sånn sett.
Likevel legger han ikke skjul på at man må ta visse hensyn til sykkel og dekk.
– Det sliter mye mer på dekkene med grus. Jeg bruker kanskje opp ett par på en måned dersom jeg sykler mye grus, men det er verdt det. Det går an å kjøpe treningsdekk som skal tåle den slags og som varer ganske lenge. I Norge er det mange fine grusveier å sykle på.
Rasch kan på sin side fortelle at Team Sky ikke gjorde noen endringer på dekkene foran mandagens grusetappe i Paris-Nice.
– Det er ikke nødvendig når det var så lite grus som i går. Jeg vet at Etixx kjørte på FMB-dekk, men vi hadde helt vanlige.
Begge gjør det klart at man bør ta hensyn til lufttrykk i dekkene.
– Det gjelder å finne en balanse. Med lavere trykk suger det noe sinnssykt på asfalten, men med høyt trykk humper det voldsomt på grus og brostein, sier Skjerping.
Han ønsker gjerne mer grus i ritt han både sykler og ser på TV.
– Sitter du og ser en helt flat etappe i Tour de France, blir det kjedelig. Med grus eller brostein derimot skjer det enda mer, forteller han.
Strilen kjørte selv Strade Bianche i fjor og deltar gjerne på flere grusritt.
[nemus_slider id=»2585″]
Alle foto: ASO og ANSA