Albasini imponerte da Mitchelton tok ledelsen i Hammer Series - Sykkel
1133 Views

Albasini imponerte da Mitchelton tok ledelsen i Hammer Series

Hammer Climb inntok Rogaland fredag.

Mai 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Michael Albasini, som torsdag vant Tour des Fjords, imponerte da Mitchelton tok en klar ledelse på første dag av lagkonkurransen Hammer Series i Rogaland.

Sveitserens danske lagkamerat Søren Kragh Andersen kom alene til mål etter 10 runder i Sandnes, men Albasini hadde hovedansvaret for at Mitchelton plukket suverent flest poeng i de innlagte spurtene underveis.

Mitchelton samlet 1498 poeng, mens Sunweb var nest best med 645.

– Det ble en god poengsum. Dette er eneste dag jeg er med i dette rittet, og jeg ga alt for å gi gutta en god posisjon, sa Albasini til TV 2. Han syntes det var tungt i varmen.

– Taktikken var ganske enkelt å ta så mange poeng som mulig. Jeg hadde det vondt de to første rundene, men så ble beina bedre, sa han.

Sven Erik Bystrøm hevdet seg tidlig for UAE Emirates-laget og svarte for 243 av de 258 poengene laget samlet i bakkene. Laget er på 10.-plass etter første dag.

– Starten var bra, men så ble det tungt, sa Bystrøm, som en stund fryktet at han ikke skulle orke å ta seg helt til mål. Hadde han brutt, ville poengene han samlet blitt tapt.

– Det røynet på mot slutten, men laget ventet på meg, sa han til TV 2.

Lagkamerat Alexander Kristoff var blant dem som måtte hjelpe Bystrøm.

– Det var bra at han var med og plukket poeng. Vi måtte sørge for at han kom til mål så vi beholdt poengene. For min egen del ble det vel null poeng i dag, sa Kristoff til TV 2.

Hammer Series fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.