Hagen vurderer sjansen for godt resultat i Tour Down Under: - Det var seigpining i finalen - Sykkel
1302 Views

Hagen vurderer sjansen for godt resultat i Tour Down Under: – Det var seigpining i finalen

WorldTour-debutanten inn med første gruppe på tøff 3.etappe. Se video.

Januar 17, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Peter Sagan (Bora-hansgrohe) gikk seirende ut av den 3. etappen av Tour Down Under etter en tett og jevn spurtduell mot spanjolen Luis Leon Sanchez (Astana). Den seiersvante slovaken er dermed kun ett sekund bak sammenlagtleder Patrick Bevin (CCC).

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) hang godt med i den tøffe finalen og passerte målstreken med samme tid som etappevinner Sagan. WorldTour-debutanten var den eneste på sitt lag som fullførte etappen i første gruppen på omlag 40 ryttere.

– Det var aldri superhardt, men aldri veldig rolig heller. Det var seigpining i finalen. Jeg hadde fri rolle i dag, så jeg prøvde å være smart, ligge langt fremme hele tiden for å unngå trekkspilleffekten i bakken og drikke nok. Det var lite å spurte med på slutten. Nedoverbakkespurt er ikke min greie, men jeg er fornøyd med å sitte i første gruppe, sier Hagen til TV 2.

Etappe fire til Campelltown avsluttes med en tøff 2.5 km lang stigning til Montacute før målgang nede i byen. Etappe fem er ventet å bli en ny massespurt, før rittet avgjøres med etappen til Willunga Hill med målgang på toppen av stigningen. Før de tre siste etappene ligger Hagen nå på 36.plass sammenlagt, 15 sekunder bak ledende Bevin.

– Hovedfokus er å hjelpe Caleb. Så jeg vet ikke om jeg skal spare beina i finalen i morgen siden det kommer en spurtetappe på lørdag, men vi tar det dag for dag. Sammendraget er ikke noe laget tenker på her nede. Kun seier med Caleb. Det fokuset har jeg også, sier Hagen til TV2.

Sven Erik Bystrøm (UAE), Kristoffer Halvorsen (Sky) og Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) fullførte alle den tredje etappen.

Fornøyd Sagan

– Jeg er veldig glad for seieren, og jeg er takknemlig for jobben resten av laget la ned, sa Sagan etter å ha kjempet seg gjennom 146,2 harde kilometer.

I et intervju med arrangøren fortsatte han å rose sine lagkamerater.

– De gjorde en kjempejobb og holdt meg i front slik at jeg kunne spare krefter til slutten.

Akkurat som i fjorårets utgave kom slovaken først i mål i Uraidla, men det var bare så vidt. Kun en hjullengde skilte den tredoble verdensmesteren og spanske Sanchez over mållinjen. Sist års sammenlagtvinner, Daryl Impey (Dimension Data) fra Sør-Afrika, ble nummer tre.

I ekstrem varme i forkant av etappen holdt arrangørene et møte med lagene der det ble diskutert å forkorte etappen. Flertallet bestemte at etappen skulle gjennomføres i sin fulle lengde, noe Sagan nøt godt av.

Han regner ikke seg selv som en favoritt på fredagens 4. etappe.

– Nei, slett ikke. Jeg tror på Sanchez, sier Sagan.

Bevin fra New Zealand kom i mål som nummer fem og leder fortsatt rittet sammenlagt.

Tour Down Under på sykkel i Australia torsdag, verdenstouren (1 av 38):

3. etappe, 146,2 km Lobethal – Uraidla:

1) Peter Sagan, Slovakia (Bora) 3.46.06, 2) Luis Leon Sanchez, Spania (Astana) samme tid, 3) Daryl Impey, Sør-Afrika (Mitchelton) s.t., 4) Danny van Poppel, Nederland (Jumbo) s.t., 5) Patrick Bevin, Australia (CCC) s.t., 6) Jan Polanc, Slovenia (UAE) s.t., 7) Ruben Guerreiro, Portugal (Katusha) st., 8) Tadej Pogacar, Slovenia (UAE) s.t., 9) Chris Hamilton, Australia (Sunweb) s.t., 10) Domenico Pozzovivo, Italia (Bahrain).

Norske: 26) Carl Fredrik Hagen (Lotto) s.t., 63) Sven Erik Bystrøm (UAE) 0.03,15 min bak, 105) Daniel Hoelgaard (FDJ) 0.12,30, 106) Kristoffer Halvorsen (Sky) s.t.

Sammenlagt:

1) Bevin 10.20,09, 2) Sagan 0.01 min. bak, 3) Sanchez 0.09, 4) Michael Storer, Australia (Sunweb) 0.10, 5) Impey 0.11.

Norske: 36) Hagen 0.15 min bak, 63) Bystrøm 3.30, 100) Halvorsen 12.39, 103) Hoelgaard 12.45.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.