Hagen med knallsterk etappe – klatrer i sammendraget - Sykkel
934 Views

Hagen med knallsterk etappe – klatrer i sammendraget

Hagen fortsetter å imponere i La Vuelta.

September 12, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) fortsetter å imponere i Vuelta a España. Med sjetteplass på den 18. etappen torsdag klatrer han én plass i sammendraget.

Det var Hagens beste plassering så langt i rittet, og med den sterke prestasjonen klatrer han forbi britiske James Knox og opp til åttendeplass sammenlagt.

Torsdagens etappe på 177,5 kilometer var svært tøff, blant annet med fire tunge fjell.

Nordmannen var offensiv, og i det siste store fjellet forsøkte han å gå i brudd, riktignok uten hell. Hagen måtte etter hvert slippe enkelte av de største sammenlagtkanonene noen kilometer før toppen, og ble sittende sammen med blant andre Nairo Quintana.

– Stor motivasjon

Det holdt til slutt til en sterk 6.-plass for den norske 27-åringen, ett minutt og 16 sekunder bak etappevinner Sergio Higuita fra Colombia.

Nordmannen er fortsatt i god posisjon til å sikre tidenes beste sammenlagtplassering av en nordmann i et av de tre store treukersrittene (Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España. For å klare det må han bli blant de ni beste.

Etter løpet ble Hagen spurt om hvordan det er å kjempe med noen av verdens beste syklister.

– Det er de store gutta, jeg skal ikke legge skjul på det. For meg er det bare en stor motivasjon. Jeg er bare en vanlig gutt fra Oppegård som liker å sykle. Å være i så bra form at jeg kan kjempe med de, er bare kjempegøy. Jeg synes det er gøy å sykle om dagen, og det tror jeg er det viktigste, sa 27-åringen til danske TV 2 ifølge  TV 2.

Advarer konkurrent

Avstanden opp til Wilco Kelderman på sjuendeplass er snaue to minutter for nordmannen.

– Han skal vite at jeg har ikke gitt opp kampen. Han er en veldig, veldig sterk rytter og jeg har stor respekt for ham, men vi skal kjempe helt til Madrid og så ser vi hvordan det går da, sa Hagen.

Sammenlagtleder Primoz Roglic spurtet inn til andreplass torsdag. Sloveneren nærmer seg seier i rittet og leder med nesten tre minutter på spanske Alejandro Valverde.

Nå venter en flat etappe fredag, før en fjelletappe lørdag. Rrittet avsluttes søndag.

Rasmus Tiller og Edvald Boasson Hagen syklet inn til henholdsvis 125.- og 126.-plass.

Vuelta a España torsdag, verdenstouren (32 av 38): 18. etappe, 177,5 km (fjell) Colmenar Viejo – Becerril de la Sierra:

1) Sergio Higuita, Colombia (Education) 4.33.09, 2) Primoz Roglic, Slovenia (Jumbo-Visma) 0.15 min. bak, 3) Alejandro Valverde, Spania (Movistar) samme tid., 4) Rafal Majka, Polen (Bora) s.t., 5) Miguel Ángel López, Colombia (Astana) 0.17, 6) Carl Fredrik Hagen, Norge (Lotto Soudal) 1.16, 7) Louis Meintjes, Sør-Afrika (Dimension Data) s.t., 8) Nairo Quintana, Colombia (Movistar) s.t., 9) Tadej Pogacar, Slovenia (UAE) s.t., 10) Oscar Rodriguez, Spania (Euskadi Basque CM) 3.47.

Øvrige norske: 125) Rasmus Tiller (Dimension Data) 23.39 min. bak., 126) Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) samme tid.

Sammenlagt:

1) Roglic 71.16.54, 2) Valverde 2.50 min. bak., 3) Quintana 3.31, 4) López 4.17, 5) Pogacar 4.49, 6) Majka 7.46, 7) Wilco Kelderman, Nederland (Sunweb) 9.46, 8) Hagen 11.50, 9) James Knox, Storbritannia (Quick-Step) 12.44, 10) Marc Soler, Spania (Movistar) 21.09.

Øvrige norske: 

1) 94) Boasson Hagen 3.03.13, 123) Tiller 3.41.51.

Rittet avsluttes søndag i Madrid.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.