Grøndahl Jansen klar for Tour de France - Sykkel
1237 Views

Grøndahl Jansen klar for Tour de France

Den norske mesteren får likevel sjansen som følge av skadeforfall i Jumbo-Visma.

August 21, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Amund Grøndahl Jansen skulle egentlig ikke syklet Tour de France. Nå får han likevel overraskende sjansen som følge av skadeforfall i eget lag.

Jumbo-Visma-laget bekrefter på  sin Twitter-konto torsdag at nordmannen er klar for rittet som innledes i Nice 29. august.

Han tar plassen til lagkamerat Steven Kruijswijk. Nederlenderen veltet under Criterium du Dauphine sist helg og pådro seg såpass store skader at han må melde avbud til Tour de France.

– Steven har gjort alt han kan de siste månedene og ofret alt for å starte Touren i toppform. Han var helt i rute. Men toppidrett er tøft. Det er en stor skuffelse at vi ikke kan fortsette med planen vår, sier sportsdirektør Merijn Zeeman.

– Amund Grøndahl Jansen erstatter Steven. Amund er godt forberedt og vil gi maks støtte til laget og dets kapteiner, tilføyer han.

To vinnerkandidater

Jumbo-Vismas Primoz Roglic er kanskje den aller største favoritten til å vinne årets Tour de France. Sloveneren dokumenterte kjempeform i Dauphine-rittet.

Roglic veltet riktignok på den samme etappen som Kruijswijk, og valgte å stå av rittet for å pleie egen helse fram mot Tour de France. Nå skal Grøndahl Jansen forsøke å hjelpe sloveneren til seier.

Jumbo-Visma kommer til rittet i Frankrike med et uhyggelig sterkt lag. Også Tom Dumoulin er en kandidat til å vinne sammenlagt. Laget vil samtidig mangle Kruijswijks klatrestyrke. Nederlenderen skal ha pådratt seg et brudd i skulderen da han veltet i Frankrike sist helg.

Grøndahl Jansen deltar i sitt tredje strake Tour de France. Også i de foregående utgavene av rittet har han hatt en viktig hjelperytter-rolle. 

Fire nordmenn

Overfor  TV 2 avviser Grøndahl Jansen at han overtar arbeidsoppgavene til Kruijswijk i fjellene.

– Jeg skal ikke erstatte ham, jeg skal gjøre en helt annen jobb. Sammen med Tony Martin skal jeg bidra på flatene og sørge for å holde Primoz Roglic ute av trøbbel, sier han til kanalen.

26-åringen fra Nes på Romerike blir den fjerde nordmannen i startfeltet til årets utgave av Touren. Fra før har Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fått klarsignal for sine lag.

Tour de France gjennomføres under strenge smittevernregler. Rittet avsluttes 20. september.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.