Froome slått av lagkamerat i sesongstarten - Sykkel
998 Views

Froome slått av lagkamerat i sesongstarten

Team Sky i føringen i Ruta del Sol.

Februar 15, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

(NTB): Chris Froome ble slått av lagkamerat Wout Poels i sykkelrittet Ruta del Sol i sin første fjellavslutning etter offentliggjøringen av hans positive dopingprøve.

Froome sesongåpner i Spania, to måneder etter at Froome og Sky-laget avslørte at 32-åringen på vei mot sin første Vuelta a España-seier i september avga en dopingprøve som viste ulovlig høyt nivå av astmamedisinen salbutamol.

Salbutamol er tillatt i visse doser. Briten, som har vunnet Tour de France fire ganger, avga en prøve som viste det dobbelte av tillatt nivå.

Fordi bruk av salbutamol ikke er forbudt, ble ikke Froome suspendert av Det internasjonale sykkelforbundet (ICU). Han ble i stedet avkrevd en forklaring på det høye nivået.

På den andre etappen av sykkelrittet i Spania torsdag var Froome med i den bratte avslutningen, men da det hele skulle avgjøres falt briten av. Lagkamerat Wout Poels klarte imidlertid å henge med og spurtslo spanske Luis León Sanchez (Astana) og Tim Wellens (Lotto Sousal) om seieren.

Froome rullet inn til sjuendeplass, 27 sekunder etter Poels. Nederlenderen tar over sammenlagtledelsen i rittet. Første etappe i Spania onsdag var ikke like tøff og ble vunnet av franske Thomas Boudat. Da satt Froome kontrollert med i hovedfeltet.

Etapperittet i Andalucia starter 14. februar og avsluttes 18. februar.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.