Eiking med podieplass: - Veldig fornøyd - Sykkel
1233 Views

Eiking med podieplass: – Veldig fornøyd

Kjempet om seier i Classic Ardeche.

Mars 03, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Odd Christian Eiking tok en imponerende tredjeplass i det franske endagsrittet Classic de l’Ardèche lørdag. Bak en suveren solovinner Lilian Calmejane (Direct Energie), tok den norske Wanty-rytteren andreplass i spurten idet som var askøyværingens første toppresultat for sesongen.

– Farten var ikke så høy underveis, men gikk betraktelig opp på de siste 20 km. Vi gjorde en god jobb da Marco og Thomas fikk oss frem til fronten av feltet. Utskillelsen ble gjort på den siste klatringen, og sammen med Guillaume klarte jeg å hente på i første gruppe. Jeg satt i tredjeposisjon hle tiden og sikret meg en podieplass i spurten, bak solovinneren Calmejane. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Eiking.

– Sesongen har ikke begynt med en superfølelse for min del. Men etter en del ritt i februar, så begynner jeg å føle meg bedre, og i dag fikk jeg en podieplass. I morgen har jeg enda en sjanse i Drome Classic, selv om løypa er litt enklere der.

– Etter i morgen (søndag) skal vi klatrere til en treningssamling på Sierra Nevada. Mitt neste mål blir på prestere bra i Ardenner-klassikerne senere i sesongen. I fjor gikk jeg glipp av dem på grunn av sykdom. I år gleder jeg meg veldig til disse rittene, og særlig Fleche Wallonne, der finalen passer meg veldig bra.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.