– Dette er den høyeste Touren i historien - Sykkel
1646 Views

– Dette er den høyeste Touren i historien

I 2019 skal Tour de France-rytterne over 30 fjell.

Oktober 26, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

I 2019 skal Tour de France-rytterne over 30 fjell, og hele fem etapper har fjellavslutning. Det passer klatrerne utmerket.

– Det er mange klatringer over 2000 meter, og jeg pleier å klare det bra. Jeg liker det, sier regjerende Tour de France-mester Geraint Thomas til TV 2 etter at løypeprofilen ble presentert torsdag.

Det har lenge vært kjent at 2019-utgaven av det franske storrittet starter i Brussel. Rytterne sykler så sørover for et par flate etapper, men så venter en beintøff Tour de France.

21 etapper er fordelt på sju harde fjelletapper, fem kuperte, to tempoetapper og sju flate etapper.

– Dette er den høyeste touren i historien, sa Tour de France-direktør Christian Prudhomme på presentasjonen.

Tøff rute

Under presentasjonen påpekte Tour de France-sjefen at de har et mål om å lage et tøffere ritt. Sky-laget har kontrollert rittet i flere år på rad, og det vil de ha en slutt på.

– Det blir vanskelig å kontrollere rittet nå, sa Prudhomme.

Men både Geraint Thomas og Chris Froome likte det som ble presentert i Brussel torsdag. Duoen ble nummer én og tre i årets Tour de France. De satt på første rad under løypepresentasjonen.

– Det er en tøff rute, det er det alltid i Tour de France. Det som virkelig peker seg ut er alle målgangene over 2000 meter. Det kommer til å skille denne fra tidligere Tour de France, sier Chris Froome, ifølge Cyclingnews.

Mange fjell

Tom Dumoulin ble nummer to i sammendraget i juli, men han tror neste års sjanser er litt dårligere med så mange høydemeter. I tillegg skal det kun kjøres 54 kilometer tempo.

– Det ville vært bra med litt flere kilometer tempo, så dette er ikke ideelt for meg. Det kommer til å bli mye klatring, sier Dumoulin til Cyclingnews.

– Det er mye fjell, selv på de såkalte transportetappene er det lange stigninger. Det handler om å beholde roen, styre unna de dårlige dagene og bruke kreftene riktig, sier Pierre Latour, som tok den hvite ungdomstrøya i sommer.

Alpene avgjør

Etter starten i Brussel drar rytterne sørøstover før de kjører inn i sentralmassivet i Frankrike. Deretter er det tourens første hviledag 16. juli før rytterne vender syklene mot Pyreneene.

Etter et par dager i Pyreneene skal syklistene forflytte seg østover mot Alpene. Siste etappe før Champs-Élysées går fra Albertville til Val Thorens. Den sykles lørdag 27. juli.

Stigningen til Val Thorens, Tour de Frances siste fjell, er på utrolige 33 kilometer.

– Det skal være umulig å vinne touren uten å være en bra klatrer, sa Prudhomme under presentasjonen.

Tour de France 2019 avsluttes på Champs-Élysées 28. juli.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.