Dette blir Europas største sykkeldestinasjon i 2019 - Sykkel
1564 Views

Dette blir Europas største sykkeldestinasjon i 2019

- Etterspørselen vokser hvert år, sier leder for hotellnæringen.

Desember 09, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Mallorca vil bli den viktigste feriedestinasjonen for europeiske syklister neste år, med et estimert 250.000 syklister forventet å reise til øya.

Det er en økning på 25%, ifølge til turoperatører som spesialiserer seg på sykkelferier. Dette melder Mallorca Daily Bulletin, som analysert data fra regionale myndigheter.

Økningen i syklister har vært progressiv siden 2010. Hotellnæringen har følgelig tilpasset sine fasiliteter og tjenester for å imøtekomme etterspørselen om aktiv turisme. Denne turismen spiller dessuten en nøkkelrolle i desentraliseringen av sesongen, med tanke på at nesten 80% av syklistene kommer i lavsesongsmånedene fra midten av desember til slutten av juni.

I dag har nesten 200 hoteller på øya valgt å holde åpen om vinteren. For å  imøtekomme syklister ytterligere har mange konvertert kjellerne til sykkelreparasjonsverksteder, samt tilpasset restaurantmenyer og mattilbud.

Artá, Muro, Alcúdia-Can Picafort, Playa de Palma og Cala Serena-hoteller har alle opplevd en betydelig økning i belegningsnivået i lav- og mellomsesongsmånedene med ankomst av syklister og deres familier.

– Etterspørselen etter Mallorca har vokst jevnt siden 2010, og dette påvirker positivt alle produktive sektorer. Derfor vil omsetningen fra sykkel- og sykkelturisme overstige 300 millioner euro i 2019, hovedsakelig fordi de viktigste internasjonale profesjonelle sykkellagene har valgt øya til å trene og konkurrere i desember, januar og februar, sier María José Aguiló, leder for hotellenes interesseorganisasjon på Mallorca.

– Bedrifter har brukt år på å investere i utstyr for å tilby en komplett pakke for å sykkelturister og profesjonelle lag. Og flere og flere hoteller har valgt denne sektoren av aktiv turisme og har installert verksteder for lagring, vedlikehold og reparasjon av sykler, treningsstudioer og spesialiserte menyer for utøvere, sier Aguiló

En annen faktor som har en positiv effekt i å fange dette av aktiv turisme-segmentet i hele Europa, er veinett og sykkelruter. Disse skal kommuner, regjeringen og Mallorca  markedsføre hvert år, med hensikt å forbedre infrastrukturen og sikkerheten langs veiene.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.