– Det gikk ikke helt som håpet - Sykkel
1148 Views

– Det gikk ikke helt som håpet

VM-nedtur for Vita Heine

September 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Vita Heine leverte klart bedre enn i Bergen-VM, men var likevel misfornøyd med egen tempotid i Innsbruck tirsdag. Annemiek van Vleuten ble verdensmester igjen.

Med 24.-plass viste Heine til en solid forbedring fra fjorårets VM-tempo på hjemmebane. 33-åringen ble slått med 3.48 minutter i den østerrikske vintermetropolen.

I fjor endte Heine på 31.-plass i Bergen. Selv om hun fikk en bedre plassering i årets VM, var ikke Hitec-proffen fornøyd med egen prestasjon.

– Det gikk bare ikke helt slik jeg hadde håpet. Jeg hadde et håp om kanskje å gjøre det 30-60 sekunder bedre enn det jeg fikk til. Jeg har ingen særlig forklaring, men det var 20 watt lavere enn jeg pleier å kjøre i NM og det jeg hadde under rekordforsøket. Det er selvfølgelig en annen løype med bakker og nedoverbakker, men det gikk ikke som planlagt, sa Heine til TV 2.

– Jeg åpnet sånn passe fort, men etter fem kilometer begynte det å gå gradvis nedover, la hun til.

Gjorde som i fjor

Heine har hatt en trøblete sesong. Hun håper 2019 viser seg å bli et bedre år slik at hun er i toppslag når hun skal prøve å kvalifisere seg til OL-tempoen i Tokyo i 2020.

Tirsdag var Heine eneste norske deltaker i temporittet som gikk over 27,8 kilometer.

Som i fjor tok van Vleuten tempogullet på en dag pallen ble tapetsert med nederlendere. Akkurat som i Bergen slo hun Anna van der Breggen, som var 29 sekunder bak vinnertiden. Nybakt europamester Ellen van Dijk tok VM-bronsen.

– Det er ikke mange som har vunnet VM to ganger. Jeg ble åpenbart satt under litt press, men det måtte jeg også takle i fjor. Det var ikke noe annerledes i dag. Når du står på startstreken, ønsker du å vinne. Jeg vet hvor vakker regnbuedrakta (VM-fargene) er, sa van Vleuten.

– Det harde med denne tempoen var at det var bakker, og man fikk ikke tid til å hvile i utforkjøringene. Du måtte bare presse deg selv hele veien. Oppover bakkene skrek beina om å få slippe pedalene, mens du i nedoverbakkene ikke kunne gjøre annet enn å holde det gående for å unngå å tape tid, la verdensmesteren til.

Fellesstart neste

Nederland hadde fire ryttere i topp seks tirsdag. På forhånd var det store spørsmålet om noen kunne hindre nederlandsk VM-gull, og svaret på det ble et klinkende nei. Leah Kirchmann fra Canada tok fjerdeplassen og var nesten halvannet minutt bak van Vleuten.

Lørdag står kvinnenes fellesstart på VM-programmet i Innsbruck. Der stiller Heine for Norge sammen med Susanne Andersen, Stine Borgli, Ingrid Lorvik og Katrine Aalerud.

I fjor ble Andersen best av de norske med 7.-plass på hjemmebane.

Kvinner (27,7 km):

1) Annemiek van Vleuten, Nederland 34.25, 2) Anna van der Breggen, Nederland 0.29 min. bak, 3) Ellen van Dijk, Nederland 1.25, 4) Leah Kirchmann, Canada 1.26, 5) Leah Thomas, USA 1.32, 6) Lucinda Brand, Nederland 1.42, 7) Amber Neben, USA 1.47, 8) Karol-Ann Canuel, Canada 2.15, 9) Elisa Longo Borghini, Italia 2.17, 10) Tayler Wiles, USA 2.31.

Norsk: 24) Vita Heine 3.48.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.