Chris Froome snart tilbake for fullt etter skrekkskade - Sykkel
996 Views

Chris Froome snart tilbake for fullt etter skrekkskade

– Jeg er tilbake i normal trening, sier briten.

April 13, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

En stygg velt holdt Chris Froome ute av sykkelsporten i hele høst. Nå sier briten at opptreningen er tilnærmet over.

Det bekreftet Froome da han deltok i et virtuelt sykkelritt søndag.

– Opptreningen går veldig bra. Jeg vil gå så langt som å si at den er så å si ferdig. Fremdeles gjør jeg noen øvelser for å styrke høyresiden som ble skadd, men jeg er tilbake i normal trening, og det går veldig bra, sa Froome ifølge  Sky Sports.

Ineos-rytteren pådro seg brudd i nakken, lårbein, albue, hofte og ribbein da han krasjet stygt på løyperekognosering før tempoetappen i Critérium du Dauphiné 12. juni. Dermed røk fjorårets Tour de France for 34-åringen.

I februar gjorde han comeback i rittet UAE Tour, som ble avbrutt to etapper før slutt siden to massører på UAE-laget fikk påvist koronaviruset. Froome endte til slutt på 71.-plass.

Briten vant Tour de France sammenlagt i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Thomas i from

Det er fortsatt knyttet usikkerhet til om Tour de France kan gjennomføres. Tidligere vinner Geraint Thomas har troen på at rittet vil finne sted i 2020.

Briten vant rittet i 2018 og er sikker på at han kan gjenta bragden dersom koronaviruset ikke setter en stopper for årets utgave.

– Jeg tror jeg er på mitt beste punkt i karrieren for tiden, sa Thomas til BBC Radio 5 lørdag.

Årets Tour de France skal etter planen finne sted 27. juni til 19. juli. Inntil videre er sykkelsporten satt på pause fram til 1. juni som følge av koronapandemien.

– Det er åpenbart større ting som må ordnes først, men så fort det er trygt og klart til å arrangeres, så ville vi likt å se det skje. Jeg ber om og håper at det begynner før eller siden, sier Ineos-rytteren.

– Det er sportens høydepunkt, det er det alt handler om. Jeg er ikke sikker på når, men forhåpentligvis kan det skje i år, fortsetter 33-åringen.

Thomas ble nummer to i fjorårets Tour de France, som ble vunnet av hans lagkamerat Egan Bernal.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.