– Naturlig at jeg gir meg og starter et nytt eventyr - Sykkel
1146 Views

– Naturlig at jeg gir meg og starter et nytt eventyr

Truls Korsæth bekrefter i en pressemelding fra Astana-laget at han legger opp som syklist.

September 18, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det var TV 2 som mandag meldte om 25 år gamle Korsæths overraskende beslutning, og tirsdag bekrefter Astana i en pressemelding at nordmannens kontrakt avsluttes.

Den 25 år gamle Lillehammer-gutten har slitt med skader og sykdom og har bestemt seg for å rette fokuset mot studier.

– Jeg har slitt med sykdom en stund, og i sommer skjønte jeg at det ikke ville være mulig å komme tilbake før neste sesong, sier Korsæth.

– Ved siden av syklingen har jeg alltid interessert meg for andre aspekter av livet, og muligheten for å studere på heltid har vært fristende, tilføyer han.

Sykkelprofilen understreker videre at han har opplevd mye og realisert mange mål i tiden som Astana-syklist.

– Derfor var det en naturlig avgjørelse for meg å legge opp, og å starte på et nytt eventyr, sier han.

Får skryt

Korsæth måtte bryte Tour of Yorkshire tidligere denne sesongen som følge av sykdom. I etterkant har man slitt med å finne ut av hva som forårsaket de «viruslignende symptomene».

– Jeg vil ta med meg disse erfaringene inn i det neste kapittelet i livet mitt, og jeg vil være evig takknemlig for tilliten laget har vist meg og alle jeg har møtt i sykkelkarrieren, sier Korsæth.

Astana-sjef Alexandr Vinokourov respekterer nordmannens valg.

– Vi aksepterer og støtter avgjørelsen Truls Korsæth har tatt, selv om det er trist å se en ung rytter som ham forlate proffsyklingen, sier han.

– Han har vært et verdifull tilskudd til laget vårt og en fin person å ha i organisasjonen. Vi ønsker han alt det beste i framtiden, tilføyer Vinokourov.

Boasson Hagen lei seg

Korsæth skaffet seg for alvor et navn i internasjonal sykkelsport da han gjorde en formidabel jobb for Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen under VM-fellesstarten i Qatar i 2016. Den innsatsen ga ham proffkontrakt med Astana.

Nå er altså karrieren over.

Edvald Boasson Hagen sa mandag til NTB at han er lei seg over at Korsæth ikke ser noen mulighet for å fortsette som syklist.

– Det er veldig synd at han gir seg. Det er en stund siden jeg snakket med ham, men vet at han har slitt med skader. Han har tydeligvis tenkt godt gjennom denne avgjørelsen, sa han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.