Boasson Hagen sesongåpnet med seier - Sykkel
1280 Views

Boasson Hagen sesongåpnet med seier

Vant 1. etappe av Volta a la Comunitat Valenciana.

Februar 06, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) åpnet sesongen med et brak onsdag da han vant 1. etappe av Volta a la Comunitat Valenciana. Boasson Hagen satte raskest tid på den 10 km lange tempoen, og slo Ion Izagirre (Astana Pro Team) med fem sekunder, og Tony Martin (Jumbo-Visma) med sju sekunder.

– Det er veldig fint endelig å vinne igjen og å starte sesongen på denne måten. Dette hadde jeg ikke forventet og jeg ble ganske nervøs underveis, sier Boasson Hagen til Eurosport.

– Jeg håpte på en god start og hadde en god følelse. Det kjentes bra ut og å starte sesongen med seier er utrolig bra også.

Dette var Boasson Hagens første seier siden han tok gull på NM-tempoen i juli. Og den første seieren utenfor Norge siden Tour of Britain 2017.

Med seier på åpningsdagen er Boasson Hagen naturlig nok sammenlagtleder i det spanske rittet som består av fem etapper totalt.

– Med tanke på sammendraget må man ta det dag for dag og se hvordan det går. Det er noen harde, kuperte etapper her også. Det kommer til å bli veldig tøft, men jeg er klar for å kjempe så hardt som mulig.

Kristoff et stykke bak

De norske spurterne Alexander Kristoff endte 56 sekunder bak på en 72.-plass, mens Sondre Holst Enger hadde bare én mann bak seg og var slått med 2.36. minutter av Boasson Hagen.

Årets utgave av Volta a la Comunitat Valenciana har et stjernetungt startfelt. Blant rytterne er også sterke Adam Yates og belgiske Greg van Avermaet.

Torsdag venter en kupert etappe på 166 kilometer.

https://twitter.com/Laura_Meseguer/status/1093153767984414722

Volta a la Comunitat Valenciana i Spania onsdag:

1. etappe, 10,2 km tempo i Orihuela:

1) Edvald Boasson Hagen, Norge (Dimension Data) 12.54, 2) Ion Izagirre, Spania (Astana) 0.05 min. bak, 3) Tony Martin, Tyskland (Jumbo-Visma) 0.06, 4) Dylan Teuns, Belgia (Bahrain-Merida) 0.08, 5) Jos van Emden, Nederland (Jumbo-Visma) 0.10, 6) Nelson Oliveira, Portugal (Movistar) 0.11.

Øvrig norsk: 72) Alexander Kristoff (UAE) 0.56, 166) Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) 2.36.

Rittet avsluttes søndag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.