Boasson Hagen: - En etappeseier er målet - Sykkel
957 Views

Boasson Hagen: – En etappeseier er målet

Jakter sin fjerde etappeseier i La Grand Boucle.

Juli 05, 2019
Skrevet av:

knutandreas

Edvald Boasson Hagen slet lenge med sykdom i vår, men har funnet tilbake til formen. Nå jakter rudsbygdingen sine fjerde etappeseier i Tour de France.

Lørdag tråkkes verdens største sykkelritt i gang i Belgias hovedstad Brussel. Torsdag kveld var det duket for den høytidelige presentasjonen av syklistene.

– Det er å ta etappeseier her som er målet. Det blir en hard Tour de France. Jeg håper sjansene mine er gode. Jeg har fått trent bra i Critérium du Dauphiné, og formen føles grei, sier Boasson Hagen til NTB. Sykdomsplager

At formen er på plass, har ikke vært en selvfølge for rudsbygdingen. Dimension Data-utøveren fikk i fjor påvist cøliaki etter flere år med mageproblemer, og i vår slo sykdomsplagene til igjen.

Likevel har 32-åringen kjempet seg tilbake og funnet formen. I slutten av mai ble det én etappeseier i Tour de Norway. Kort tid senere var han råsterk i spurten og vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné, som brukes som siste test før Tour de France. Seks nordmenn

Resultatene gjør at Boasson Hagen ser lyst på verdens største sykkelritt – både på egne og lagets vegne.

– Vi har åpne muligheter hver dag, så vi skal prøve å gå i brudd. Jeg får mulighetene mine på mellomharde etapper. Det blir veldig bra, sier Dimension Data-utøveren.

Boasson Hagen er en av hele seks norske utøvere i årets Tour de France. Aldri tidligere har så mange nordmenn deltatt. De øvrige er Alexander Kristoff (UAE), Sven Erik Bystrøm (UAE), Vegard Stake Laengen (UAE), Odd Christian Eiking (Wanty) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma).

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.