Blogg: På startstreken av sesongen - Sykkel
1374 Views

Blogg: På startstreken av sesongen

Mars 02, 2016
Skrevet av:

sykkel

Team Joker sesongdebuterer til helgen og det meldes om høye skuldre.


Av: Amund Grøndahl Jansen

Den mest utfordrende delen av ethvert gjøremål, er å sette i gang. Både hva gjelder trening, studier eller å skrive sitt første blogginnlegg. Kanskje spesielt dersom man skriver sitt første blogginnlegg. For hva vil egentlig en leser vite når vedkommende leser en bloggpost fra en syklist på Team Joker?

Jeg antar at sykling er et emne som burde treffe spikeren på hodet.

For oss på Team Joker er det lite som surrer rundt i hodet akkurat nå foruten sykling. Det er nesten pussig hvor målrettet og alvorstynget sykkelryttere er like før sesongstart, i kontrast mot hvordan vi tenker om et halvt års tid. Nå er skuldrene hevet til sitt høyest mulige punkt, og forventningene er store. Når vi snart står på startstreken med to hundre likesinnede med omlag like høy skulderføring, får vi se hvor vi står etter vinterens trening. Etter litt prøving og feiling, og prøving og forhåpentligvis suksess kan skuldrene falle tilbake til normal høyde, og etterhvert vil roen senke seg over hovedfeltet.

De tidligste rittene på våren bærer alltid det samme preget; Ivrige ryttere og offensiv kjøring. Det veltes oftere, og skjellsordene sitter løsere blant rytterne enn den resterende delen av sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

20160225_141952_resized

I skrivende stund befinner Team Joker seg på Mallorca og gjør treningsarbeid som forhåpentligvis gjør oss godt rustet til sesongstart. Det er en del laktat i treningsarbeidet, og vi jobber med å utvikle anaerobe egenskaper sammen med VO2 maks. Det er evnen til å tåle slike trøkker gjentatte ganger som oftest skiller klinten fra hveten i Belgia og Nord-Frankrike på våren. Det er tøff trening for hodet, og derfor også tungt å gjennomføre slik trening alene. Å gjøre det med hele laget tilstede forenkler jobben med å takle maksimale belastninger fra ett til seks minutter betraktelig.

I tillegg til den høye intensiteten, vedlikeholdes en viss mengde. Under de lengre turene gjelder det å finne frem til et godt samtaleemne, så gjenstående timer på sykkelen ikke virker avskrekkende.

Alle gutta virker å være godt forberedt på det som venter, og jeg håper og tror vi vil levere fra start.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.