Blogg: Etter nesten halvkjørt sesong - Sykkel
1203 Views

Blogg: Etter nesten halvkjørt sesong

Juni 01, 2016
Skrevet av:

sykkel

Det er ikke enkeltprestasjoner som står i fokus, men lagets kollektive innsats.

Når det i skrivende stund er 31.mai på kalenderen, nærmer det seg sommer, NM, og en liten treningsperiode ligger og lurer i horisonten.

Som sykkelrytter er året oppdelt og inndelt i mange ulike perioder med hver sin målsetning og respektive arbeidsoppgaver for å komme dit man ønsket før perioden begynte. Følelsen av at det går i ett er utvilsomt tilstede, og tiden flyr regelrett avgårde. Man rekker knapt å innlede sesongen, før den er over. Slik føles det hvertfall ofte for meg.

I årets sesong har jeg mange grunner til å være fornøyd med mine prestasjoner så langt. Jeg har levert resultater et godt hakk opp fra tidligere, og det virker som om et nytt nivå er nådd fysisk. At resultater i ritt kommer av godt lagarbeid er nok de fleste sykkelinteresserte godt opplyst om, men vi snakker sjeldnere om hvordan et godt lag også hever det fysiske nivået.

LES FLERE JOKER-BLOGGER HER

I løpet av vinteren 2015 fikk jeg oppleve hvordan treningssamlinger kunne være vel så krevende som etappeløp. Det jevne høye nivået på gruppa den gang gjorde at alle fikk matchet seg, og virkelig lagt ned et solid håndverk under bygging av den fysiske grunnmuren.

I 2015 var vi samlet med hele laget ved tre samlinger på Mallorca. Foran årets sesong kom det nye ryttere inn, og på eget initiativ lagde vi flere små samlinger i tillegg til våre tre faste samlinger. Nesten alle mine økter er gjennomført med sunn konkurranse fra lagkamerater, og vi har hentet ut enda litt mer fra kjelleren enn tidligere.

Allerede fra første pedaltråkk har 2016-laget fremstått som et usedvanlig komplett lag, og at det ikke skulle bli en seier i Joker-drakt før sent i mai var faktisk litt overraskende.

Når vi etter strålende lagarbeid hentet hjem trøyer i alle regnbuens farger, og tre av tre etapper i Tour de Gironde, kan jeg hylle mine lagkamerater for jobben de gjorde i front av feltet.

En desto viktigere innsats alle på laget står for er i mine øyne de øktene vi sammen klarte å gjennomføre i vinter for å ta oss til nivået vi nå er på. Slik er alle rytterne delaktige i helgens bravader i aller høyeste grad, også de som var hjemme og trente.

Sykkelgleden og arbeidsinnsatsen alle elleve rytterne og hele støtteapparatet har delt siden vi møttes på Oustøya i fjor er suksessoppskriften.

 

Som nevnt tidligere flyr tiden, og dessverre varer intet evig. Men minnene fra Team Joker Byggtorget 2016 vil være med i bagasjen ut livet. En mer samstemt og humørfylt gjeng skal en lete lenge etter.

Takk for at alle opplevelsene så langt, og jeg gleder meg som et barn på lillejuleaften til resten av sesongen. Jeg er sikker på at vi fortsetter på samme spor.

Amund

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.