Blogg: Blodslit i Spania med nytt lag - Sykkel
2063 Views

Blogg: Blodslit i Spania med nytt lag

På trening: God stemning både på og av sykkelen med denne gjengen. Her under mandeltrær i blomstring. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)

April 07, 2016
Skrevet av:

sykkel

6. februar var det klart for to ukers treningssamling i Spania. Som ny på Team Sparebanken Sør-laget så jeg fram til å få trent skikkelig med mine nye lagkamerater. Alle lagets ti ryttere dro til Guardamar del Segura på Costa Blanca for å legge ned 14 dager med optimal trening.

Av: Åge Ljøstad Nielsen, Team Sparebanken Sør

Ved ankomst fikk vi utdelt våre nye BMC-sykler med FFWD-hjul. Det er det beste jeg har syklet på noen gang! De fleste på laget er perfeksjonister når det gjelder innstilling av sykkel, så treningsøktene første dag gikk med til hyppige stopp for å finjustere på sittestillingen. I tillegg sto noen av guttene hver kveld for å flytte på millimeterne.

Resten av uka gikk det slag i slag med gode, flate langturer og et par intervalløkter i form av partempo.

Som førstereisgutt var det nytt for meg å sitte i et så jevnt og sterkt felt på trening. Etter få dager sluttet IAM-proff og tidligere rytter i Team Sparebanken Sør, Sondre Holst Enger, seg til gruppa, og da ble det enda mer trøkk.

For at alle skal få treningseffekt i en så jevn gruppe, må det legges mye kraft i pedalene for de som ligger i front og tar vind. Etter mange timer sammen blir det fort veldig tørr humor. Det er flere på laget som aspirerer til tittelen ‘’klassens klovn’’ – mye latter både under og etter trening.

Utenom øktene gjorde vi ikke mye annet enn å hvile (det vil si å spille FIFA), spise og sove. Det var takket være støtteapparatet som var med på samlingen. Denne gangen var det Atle Kvålsvoll (sportsjef), Stian Remme (sportsdirektør), Tore Sæther (webredaktør), Morten Mørland (trener/ernæringsansvarlig) og Henrik Duus (mekaniker) som sørget for at vi ikke trengte å tenke på noe annet enn å tråkke pedalene rundt.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Debutant: Nykommer Åge trives blant sine nye lagkamerater. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)
Debutant: Nykommer Åge trives blant sine nye lagkamerater. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)

Knallhard trening
Den andre uken forflyttet vi oss til Benidorm, for å sykle mer i fjellene. Alle var forberedt på at denne perioden ville bli vesentlig tyngre. Det var spesielt én økt som utmerket seg. På treningsprogrammet sto det :

‘’Seks timer i fjellene”. Første fjell- og alle fjell siste to timer – kjøres på terskel+’’

For konkurransemennesker, som ikke har målt krefter mot hverandre på ca. fem måneder, og i tillegg har ny sykkel, vil det si maks intensitet.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Klar til dyst: Sportssjef Atle Kvålsvoll viser dagens løype og gir de siste instruksene før økten i fjellene. Åge Nilsen lengst til venstre på bildet. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)
Klar til dyst: Sportssjef Atle Kvålsvoll viser dagens løype og gir de siste instruksene før økten i fjellene. Åge Nilsen lengst til venstre på bildet. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)

Frem til bare noen få timer før økten visste vi ikke hvor mye fjell det var snakk om, men det var merkbart på stemningen rundt frokostbordet at vi skulle ut på en hard økt. Alle forberedte seg på å ha det vondt.

Det ble som forventet: Veldig hardt og med overraskelser. Tidligere enn planlagt ga Alte beskjed om at vi skulle starte første draget. Da var det bare for alle mann å stramme skoa og tråkke til. Det tok ca. 40 minutter før vi nådde toppen. Der sto støtteapparatet klar med mat og drikke.

Så fikk vi beskjed om at herfra og fram til neste fjell skulle vi kjøre ‘’litt halvgamp’’. Det ble tolket på mange måter, men én ting er sikkert: det var ikke rolig sykling!

Etter to timer halvgamp, kom de to neste fjellene på ca. 20 minutter hver, hvor vi kjempet med det vi hadde mot toppen. Det var en tøff og konkurranselik økt, økter som er nødvendige for å være klare til sesongstart.

Etter en slik dag på setet, smaker det utrolig godt å komme hjem. Det viktigste da er å få i seg nok og riktig mat og drikke.

Avgjørende kosthold
Underveis på samlingen hadde vi også to ‘’væsketester’’ i regi av Morten Mørland der vi sjekket hvor mye væske hver enkelt hadde tapt under økter. Testresultatene ga oss mer kunnskap om hvor mye vi må drikke for at det ikke skal gå utover prestasjon og restitusjon.

Morten holdt foredrag om kosthold og gjorde oss mer bevisste på mat-/væskeinntak og kostholdsvaner. Dette skal han hjelpe oss med gjennom hele sesongen.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Ikke bare trening: Morten Mørland forteller om hvor viktig riktig kosthold er for å prestere. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)
Ikke bare trening: Morten Mørland forteller om hvor viktig riktig kosthold er for å prestere. (Foto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør)

Totalt sett var det to gøye og lærerike uker i Spania. Jeg kjenner allerede hvor motiverende det er å være del av et lag hvor alle hjelper hverandre for å bli best mulig og samtidig ha det gøy.

Jeg ser virkelig fram til sesongen sammen med denne gjengen og er sikker på at vi kommer til å bite godt ifra oss!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.