August Jensens De Rosa Protos - Sykkel
2818 Views

August Jensens De Rosa Protos

Italiensk er stikkordet i Israel Cycling Academy denne sesongen.

Januar 31, 2018
Skrevet av:

knutandreas

TEKST: Knut Andreas Lone FOTO: August Jensen


August Jensen og Sondre Holst Engers nye arbeidsgiver, Israel Cycling Academy, ble etablert foran 2015-sesongen. Den gang besøkte Peter Sagan Jerusalem, for å være med på lanseringen av laget og presenterte stolt et lag som skulle bidra til større geografisk utvikling for sykkelsporten.

Laget har i stor grad som mål å utvikle israelske syklister, men har også et klart og tydelig patos i et krigsherjet område. Laget fra midtøsten bærer nemlig et budskap om fred, blant annet gjennom å være fredsambassadører for Peres Center for Peace, en ideell og uavhengig organisasjon i Israel. Grunnlagt i 1996 av Nobel fredsprisvinner og tidligere president i Israel, Shimon Peres, har organisasjonen som mål å samle folk i midtøsten.

Sesongen 2018 stikker seg frem som et historisk år, på mange måter. Ikke bare åpner Giro d’Italia i midtøsten for første gang, men attpåtil i Israel, og Jensen og Holst Engers lag er selvsagt invitert. Et svært viktig ledd i lagets visjon og for rekrutteringen i Israel, og samtidig en måte å knytte vesten nærmere midtøsten, gjennom kulturelle arrangementer.

Derfor er ‘Italia’ det kanskje viktigste stikkordet i lagets markedsavdeling denne sesongen, og de har vært på banen og sikret seg en rekke italienske sponsorer. Først og fremst har de gått over fra amerikanske Cannondale til italienske De Rosa.

I Italia handler sykkel om lidenskap og De Rosa har eksemplifisert det ved å putte et hjerte i o-en i logoen sin. Den tradisjonsrike sykkelprodusenten har sine røtter tilbake til 40-tallet og ble etablert i 1953.

August Jensen benytter seg av Protos-rammen. Gjennom fire forskjellige typer modulus og ultrahøy karbonmodulus (modulus refererer til stivhet), skapte de et materiel de har kalt CM63. Ifølge De Rosa er rammen 20 prosent lettere enn den forrige versjonen, omkring 720 gram, samtidig som den er svært stiv.

Rytterne har også mulighet til å benytte seg av Pininfarina-rammen, som er De Rosas aerosykkel. Den er dog noe tyngre, og vekten tikker inn på omkring 1050 gram.

Mer italiensk: Selle Italia er også med på laget, og August Jensens foretrukne arbeidsstol er den svært komfortable SLR Superflow. Forskjellen fra SLR Flow, som er den vanlige modellen, er størrelsen på åpningen. På Flow er det 25 mm åpning, mens på Superflow er det 40 mm åpning. Åpningen skal hjelpe med å gjøre tiden på sykkelen mindre ubehagelig.

I det kraftmålere blir mer og mer standardiserte sikter flere og flere komponentsprodusenter seg inn mot markedet – også italienske FSA. Sammen med det tyske firmaet Power2max har de utviklet FSA Powerbox Carbon, som det finnes to utgaver av.

Powermax Alloy er aluminumsversjonen, som ligger lavere priset i markedet, til omtrent halve prisen av karbonversjonen – mer konkurransedyktig i et marked hvor prisene stadig presses ned.

På Israel Cycling Academy-rytternes sykler er det såklart karbonversjonen som er montert. Powerbox Carbon skal være svært nøyaktig og tilbyr kraftanalyse av tråkket ditt med målere i begge krankarmene. Kranken er designet med Power2max’ spider-design, noe som gjør at den også er kompatibel med deres egen kraftmåler-spider. På Jensens sykkel er det en Power2max NG montert.

Jensens kjører standardutveksling, med drev med 53 og 39 tenner.

FSA står også for stem, styrer og hjul på syklene, enten selv eller gjennom sitt søsterselskap Vision. Jensen har stem og styre fra, mens man på aerosykkelen gjerne har det massive Vision Metron 5D aerostyret, med integrert stem. På Jensens sykkel står det et par Vision Metron med 55 millimeter profil.

PS: August Jensen debuterer for Israel Cycling Academy onsdag 31. januar, med i det australske etapperittet Herald Sun Tour.

Spesifikasjoner:
Ramme: DeRosa Protos
Gir: Shimano Dura Ace DI2
Bremser: Shimano Dura Ace direct mount
Hjul: Vision Metron 55
Kjede: KMC
Dekk: Schwalbe
Sete: Selle Italia SLR Superflow
Stem/styre: FSA
Pedaler: Speedplay
Krank/kraftmåler: FSA Powerbox Carbon/Power2max NG

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.