ASO-sjefen tror Paris-Roubaix blir avlyst - Sykkel
916 Views

ASO-sjefen tror Paris-Roubaix blir avlyst

Men gir ikke opp Tour de France.

Mars 15, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den mektige Tour de France-sjefen Christian Prudhomme har fortsatt et håp om at sommerens sykkelfest på franske veier kan la seg arrangere tross virusutbruddet.

De aller fleste sykkelritt i nær framtid er avlyst. Slik tror Prudhomme det vil fortsatte en stund til. I et intervju med franske RMC, gjengitt av  cyclingweekly.com , lufter han sine tanker rundt situasjonen som har oppstått som følge av virusutbruddet.

Årets utgave av brosteinsklassikeren Paris-Roubaix, rittet som populært kalles «Helvetet i nord», skal etter planen gå 12. april. Det har ikke Prudhomme noen tro på at vil skje.

– Jeg tror ikke mye kommer til å endre seg i april. Det er fornuftig også, sier sykkeltoppen.

Heller ikke Flandern rundt er avlyst ennå, men lite tyder på at rittet vil gå som planlagt.

Mer optimistisk er Prudhomme med tanke på at Tour de France kan la seg gjennomføre som planlagt. Starten på årets ritt går i Nice 27. juni.

– Det er fortsatt mer enn 100 dager til starten på Touren. Hungeren etter å konkurrere vil være enorm så fort aktiviteten gjenopptas, sier han.

Giro d’Italia, den første av sykkelsesongens treukersritt, er allerede utsatt som følge av virusutbruddet. Det er samtidig ikke utelukket at rittet kan gjennomføres på et senere tidspunkt.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.