90-åring dopingtatt - fratatt verdensrekord - Sykkel
1432 Views

90-åring dopingtatt – fratatt verdensrekord

Skylder på forurenset kjøtt.

Januar 09, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

En 90 år gammel banesyklist ble fratatt sin verdensrekord og fikk en offisiell advarsel etter å ha testet positivt for et forbudt stoff.

Carl Grove fullførte seks runder på velodromen, som den eneste deltakeren aldersklassen 90 til 94, på tiden 3:06.12, og vant dermed den individuelle forfølgelsesritt-øvelsen under det amerikanske Master-mesterskapet. 

Men i etterkant av mesterskapet testet han altså positivt for epitrenbolone, en variant av steroidet trenbolone, melder det amerikanske antidopingbyrået, USADA.

Grove hevder den positive testen kan forklares ved at han spiste et forurenset kjøttstykke kvelden forut for rittet. Det var samme forklaring Alberto Contador brukte da spanjolen fikk opprettet en dopingsak mot seg i 2010. USADA i sin kjennelsen i saken var i stor grad enig med Grove og ga ham bare en advarsel.

– Under etterforskningen til USADA har Grove stått for informasjon som har støttet hans sak om at den positive testen med sannsynlighetsovervekt skyldtes forurenset kjøtt spist kvelden før, sier USADA i en uttalelse. 

Dopingprøven viste spor av klomifen, et annet forbudt stoff. Men i dette tilfellet slo USADA fast at et kosttilskudd Grove tok inneholdt klomifen til tross for at dette ikke var oppgitt i produktbeskrivelsen.

– Saker som dette får oss til å banke hodet mot veggen. Dette er ikke riktig, sier USADA-sjef Travis Tygart til New York Times. 

Dansk dopingsak

Den danske sykkelrytteren Mattias Skjelmose Jensen (18) er utelukket i ti måneder etter å ha fått i seg et forbudt stoff.

Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til avisen Jyllands-Posten.

UCI har kommet fram til at Jensen ikke fikk i seg det forbudte stoffet, metylheksanamin, med hensikt. Likevel suspenderes han i ti måneder med virkning fra 7. juli 2018.

– UCI bekrefter at Mattias Skjelmose Jensen er blitt idømt ti måneders utelukkelse for uten forsett å ha overtrådt antidopingreglene den 26. mai 2018, uttaler UCI.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.