Derfor tror Sky-sjefen på Froomes femte Tour-seier - Sykkel
848 Views

Derfor tror Sky-sjefen på Froomes femte Tour-seier

– Han kom ikke hit for å være tredjemann på podiet, sier Brailsford.

Juli 30, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Chris Froome kommer tilbake til Frankrike for å jakte sin femte Tour de France-seier, skal man tro Sky-sjef David Brailsford.

Froome måtte se langt etter sin femte Tour de France-seier i 2018-utgaven som ble avsluttet søndag. Lagkamerat Geraint Thomas ble for sterk for den regjerende mesteren.

Det var første gang på fire år at Froome ikke tok podiets førsteplass i Paris. Han fikk ikke til å vinne både Giro d’Italia og Tour de France i samme sesong.

– Etter at han vant Giroen ville Chris komme hit og vinne, det er klart, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

– Han kom ikke hit for å være tredjemann på podiet, men da han skjønte at Geraint var sterkest, satte han seg ikke bakerst i bussen og sutret. Ikke i det hele tatt. Han sa at han ville gjøre sitt beste for Geraint og laget på grunn av alt arbeidet de hadde lagt ned for ham de siste årene, fortsetter Brailsford.

Seks av sju

Med Thomas’ triumf har Sky-laget nå sikret seg seks av de siste sju sammenlagtseierne i Tour de France. Froome har vunnet rittet fire ganger de siste fem årene, mens Bradley Wiggins tok seieren i 2012.

Sky-lagets sjette Tour-triumf var ikke populær hos alle. Froome ble renvasket kort tid før rittstart etter å ha levd med dopinganklager i ni måneder.

På veien mot seieren i fjorårets Vuelta a España avla 33-åringen dopingprøve med spor av astmamedisinen salbutamol. Verdien i Froomes prøve lå godt over grenseverdien.

Froome har hele tiden hevdet sin uskyld.

Vil kopiere bragd

– Jeg har hatt mange ulike følelser gjennom dette rittet. Det har vært skuffelser, velt og glede når vi har tatt etappeseirer og gule trøyer, sa Froome etter målgang i Paris søndag.

– Som enhver Grand Tour har det vært som en berg-og-dal-bane, la han til.

Froome avslørte ikke om han vil sykle både Giroen og Touren kommende sesong. Det er mer trolig at han vil prøve å kopiere bragden til rekordholderne Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain, som alle har vunnet i Frankrike fem ganger.

– Jeg synes ikke Chris er på en nedadgående trend. Det var bare en glipp. Han gikk gjennom en veldig tøff tid, og han vant fortsatt Giroen. Han var åpenbart skuffet her, men han framsto med verdighet hele veien. Det er ingen tvil om at han vil prøve å vinne Tour de France for femte gang, og jeg tror det er mulig, avslutter Brailsford.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.