Fullt kaos da demonstranter blokkerte Tour de France-etappe - Sykkel
951 Views

Fullt kaos da demonstranter blokkerte Tour de France-etappe

Franske bønder kastet høyballer ut i veien og rytterne fikk tåregass i ansiktet.

Juli 24, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Det ble full stopp under tirsdagens etappe i Tour de France. Bønder blokkerte veien med høyballer, og ryttere fikk tåregass i øynene.

Kun 30 kilometer ut i tirsdagens Tour-etappe ble det full stopp i feltet. Rittledelsen meldte raskt at rytterne var blitt midlertidig stanset av demonstranter.

Etappen kom i gang igjen etter om lag 20 minutter, men det hersker fortsatt tvil om hva som faktisk har skjedd, foruten at franske bønder har kastet høyballer ut i veien. Bøndene skulle også sende en flokk med sauer ut i veien, men politiet fikk avverget det.

En politibetjent skal ha brukt tåregass mot bøndene, og det kunne virke som at flere av rytterne fikk middelet i ansiktet.

Årsaken til demonstrasjonen er at bøndene har krevd mer statlig støtte i Ariège-området uten å få svar.

– I dag bestemte vi oss for å blokkere Touren sammen med andre bønder. Det var den eneste muligheten vi hadde for vi får ikke svar fra de franske myndighetene. Vi trenger mediene og avisene til å fortelle myndighetene at det er et problem her, sier en av demonstrantene til TV 2.

Nyhetsbyrået AP melder at regjerende Tour de France-mester Chris Froome (Sky) er blant dem som måtte ha øyebehandling etter hendelsen.

– Det er det komplette, totale kaos. Jeg kan nesten ikke forstå at de kan fortsette her, sa TV 2-kommentator Christian Paasche mens det var full stans i Tour-feltet.

Etappen fra Carcassonne til Bagnères-de-Luchon er 218 kilometer lang.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.