Seks norske til «ungdommens Tour de France» - Sykkel
865 Views

Seks norske til «ungdommens Tour de France»

– Vi har satt sammen et lag som kan vinne, sier Hans Falk.

August 06, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det norske U23-landslaget i sykling jager både etappeseire og en fremskutt plassering sammenlagt i prestisjetunge Tour de l’Avenir.

Rittet, som av mange anses for å være «ungdommens Tour de France», samler mange av verdens beste U23-rytterne. Årets utgave starter 17. august.

Mandag opplyste Norges Cykleforbund at Andreas Leknessund (Ringerike SK), Tobias Foss (Lillehammer), Torjus Sleen (Tønsberg), Lars Saugstad (Ringerike), Rasmus Fossum Tiller (Lillehammer) og Håkon Lunder Aalrust (Asker) utgjør det norske laget.

Syver Wærsted var i utgangspunktet tiltenkt en rolle i det norske laget, men pådro seg alvorlige skader da han ble påkjørt av en bil under en treningstur i forrige uke. Sesongen er dermed over for stortalentet.

– Tour de l’Avenir er et av de viktigste rittene for U23-landslaget gjennom sesongen, og en arena mange av de store profflagene også følger med på. Vi har satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om en fremskutt plassering sammenlagt. Laget består av dem som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk.

Ifølge TV 2 blir Tour de l’Avenir-klare Rasmus Fossum Tiller lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team Dimension Data neste sesong.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.