– Vi må bare fortsette å fighte - Sykkel
871 Views

– Vi må bare fortsette å fighte

Boasson Hagen tror hellet snur i Tour de France.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tour de France har åpnet seigt for Edvald Boasson Hagen og lagkameratene i Dimension Data. Nordmannen tror en opptur er rundt hjørnet.

På mandagens lagtempoetappe med start og mål i sentrum av Cholet var som ventet ikke det sørafrikanske laget en del av tetstriden. Fasiten ble 20.-plass, slått med snaut to minutter av vinnerlaget BMC.

Tirsdag venter en ny etappe som trolig ender i massespurt. Da skal Boasson Hagen igjen forsøke å bidra til at lagkamerat Mark Cavendish får en god posisjon i seierskampen. Den oppgaven lyktes man verken med lørdag eller søndag.

Etter den andre etappen sa en frustrert teamsjef Douglas Ryder til NTB at laget måtte finne svar på hvorfor det har buttet. Edvald Boasson Hagen skriver ut følgende resept for at samspillet skal fungere bedre.

– Vi må bare fortsette å fighte. Vi har ikke kjørt så mye sammen i løp, og da tar det gjerne et par etapper. Vi håper det blir annerledes framover.

Gjennomkjøring

Rudsbygd-gutten avviser at den trøblete starten har påvirket stemningen.

– Vi har fortsatt bra stemning i laget blant oss ryttere, og det er viktig. Ellers blir det en lang Tour de France, smiler han.

Lagtempoetappen kalte han en god gjennomkjøring og oppsummerte slik:

– Vi skulle bare kjøre gjennom, men det er lett å bli ivrig, så det ble ingen superlett tur. Jeg følte at vi kjørte ganske bra også, faktisk, uten at vi var helt på stålet alle sammen.

Forberedt

For egen del følte han seg heller ikke mandag helt hundre prosent, men troen på en oppsving i form er stor.

– Jeg føler ikke at jeg er dårlig forberedt, så formen bør komme, smilte Dimension Data-proffen.

Det er sjette gang Boasson Hagen deltar i Tour de France.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.