Derfor tror Kristoff han sliter i Tour de France-innledningen - Sykkel
1010 Views

Derfor tror Kristoff han sliter i Tour de France-innledningen

– Jeg burde normalt sett ha kunnet spurte jevnt med de andre.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff mener tropeheten i Frankrike er årsaken til at han har følt seg tung i Tour de France-innledningen. Søndag satte han pulsrekord.

Kristoff satt igjen med en fjerdeplass og en femteplass etter de to massespurtene som innledet årets ritt. Fortsatt har han til gode å få de helt gode svarene fra kroppen når det skal kjempes om seier.

En nærmere kikk på de fysiologiske dataene har gitt en indikasjon på at den ekstreme varmen i Frankrike kan være forklaringen.

– Vi har konkludert med at jeg sliter med et eller annet, og det er sikkert varmen, for jeg har hatt veldig høy puls. Det er sikkert derfor jeg er så ferdig på slutten, sier Kristoff til NTB.

– Jeg burde normalt sett ha kunnet spurte jevnt med de andre som var framme der på søndag, men jeg kjente allerede før spurten at jeg var helt ferdig. Det ser man på tråkk og alt. Det gikk ikke så veldig fort at det gjorde noe, tilføyde han.

Underveis på søndagens etappe fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon viste gradestokken rundt 35 varmegrader. Det gjorde naturlig nok dagen til en prøvelse for rytterne.

Stor overgang

Kristoff innrømmer at han ikke med sikkerhet kan sette fingeren på hva som gjør at kroppen ikke responderer slik han ønsker.

– Vi vet ikke helt hvorfor, men vi ser på filene (dataene) at jeg burde hatt mer å gi, sier han.

Søndag noterte han blant annet ny rekord på pulsmåleren.

– Pulsmessig ligger jeg veldig høyt, så selv om jeg ikke trår så hardt, jobber tydeligvis kroppen med andre ting, sier Kristoff og mener det underbygger varmeteorien.

Han har ladet opp til Tour de France i sommerlige Norge med høye temperaturer også der, men understreker at det er forskjell på 22 grader i Stavanger og over 30 i Frankrike.

Tilpasser seg

Hos flere av Tour de France-lagene jobbes det iherdig for å kjøle ned utøverne. Forut for mandagens lagtempo brukte veldig mange kjølevester, og isposer er også i bruk underveis på etappene.

Kristoff sier han har vurdert isposer, men at det mest av alt gir kjøling på et avgrenset område og ikke bidrar til å redusere kroppens kjernetemperatur.

– Jeg tror også kroppen blir vant til den (varmen). I tillegg håper jeg det skal bli temperaturer litt under 30 her etter hvert, og da skal det gå bra, sier UAE-proffen.

Trøsten er at også mange av konkurrentene har vært en skygge av seg selv i innledningen av Tour de France.

– Det er også andre spurtere som ikke har sett så skarpe ut, så det er nok flere som sliter med at det har vært varmt, sier Kristoff.

Tirsdag venter en ny varm dag for syklistene. Den fjerde etappen fra La Baule til Sarzeau er også ventet å ende i massespurt.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.