Kaggestad: – Riktig tidspunkt å få Thomas opp etter Froome-saken - Sykkel
1397 Views

Kaggestad: – Riktig tidspunkt å få Thomas opp etter Froome-saken

– Det har vært mye dramatikk og kamp til siste slutt.

Juli 29, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Sykkelekspert Mads Kaggestad gleder seg over at Geraint Thomas vinner Tour de France. Han mener det er riktig med Thomas-seier etter støyen rundt Chris Froome.

Søndag avsluttes årets Tour de France med sjarmøretappen på vei til Paris og Champs-Élysées. Da mottar Sky-rytter Geraint Thomas det synlige beviset på at han har vunnet rittet sammenlagt så lenge det ikke går skikkelig galt for waliseren.

Sykkelekspert Mads Kaggestad i TV 2 synes det er bra at det blir en ny sammenlagtvinner for første gang siden 2014.

– Det har vært mye dramatikk og kamp til siste slutt. Det er gøy at det er en ny vinner, og det er riktig tidspunkt for Sky å få Thomas opp og sette Chris Froome litt i skyggen akkurat nå med tanke på hva som har skjedd i forkant av løpet, sier Kaggestad til NTB.

Froome, som har vunnet Tour de France de tre siste årene, har vært i hardt vær etter at han avga en dopingprøve som inneholdt for høye verdier av astmamedisinen salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Like før årets Tour ble briten frikjent av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og følgelig kunne delta i rittet.

Roser Thomas’ profesjonalitet

Froome var favoritt til å vinne igjen etter sine fire tidligere TdF-triumfer og tre strake Grand Tour-seirer, men søndag står hans walisiske lagkamerat øverst på Champs-Élysées-podiet.

– Jeg hadde ikke trodd at Thomas skulle vinne, men han har gjennomført solid hele veien, holdt seg unna trøbbel, ikke gjort noen feil og holdt formen gjennom de tre ukene. I utgangspunktet var han nok kaptein, men taklet det på en glimrende måte uten synlige konflikter for offentligheten da Froome kom tilbake. Han har vært 100 prosent profesjonell og er en velfortjent vinner, sier Kaggestad til NTB.

– Sky trenger Thomas. Han er britisk, og jeg tror britene kan identifisere seg mer med ham enn Froome som er født og oppvokst i Afrika og bor i Monaco. Thomas er mer erkebritisk.

Håper på norsk jubel i Paris

Den siste etappen i årets ritt er 116 kilometer lang og er av det flate slaget. Det kan åpne gi muligheter for Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og spurtkanonene.

– Jeg tror både Edvald og Alexander kan kjempe om seieren. Det hadde vært helt fantastisk. Kun én nordmann har gjort det tidligere da Thor Hushovd vant i 2006. Kristoff har nok de største sjansene, men man vet aldri med Edvald. Jeg forventer at de vil være med, så det hadde ikke vært overraskende med en norsk seier, mener Kaggestad.

Sykkeleksperten håper at den gjenstående sjarmøretappen blir av det vakre slaget etter et ritt preget av mye negative oppslag rundt Froome og Sky etter astmabråket.

– Jeg tror på en fin finale. Det har vært mye negativitet rundt Sky og Froome. Spesielt under åpningen og presentasjonen hørte man tydelig buing, og Froome har vært forsøkt dyttet på i løpet. Det er stort av Froome å fullføre under så stort press. Den oppførselen er ganske motbydelig, og jeg synes det er litt skummelt å se, sier Kaggestad.

Imponert over Jansen

Det har vært lite norsk jubel i Tour de France i år. Det nærmeste var da Kristoff var centimeter ifra seieren på den 13. etappen. Kristoff og Boasson Hagen tok henholdsvis tredje- og fjerdeplassen på 18. etappe.

Likevel er det en annen nordmann som får mest skryt av Kaggestad.

– Amund Grøndahl Jansen har debutert og gjort en kjempeinnsats uten å vise svakhetstegn. Han er skrytt opp i skyene av laget sitt, og jeg synes hans prestasjoner kan måles opp mot Boasson Hagen og Kristoff sine prestasjoner selv om han har en helt annen rolle i rittet, mener TV 2-eksperten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.