Sky slår tilbake mot Hinaults oppfordring til streik mot Froome - Sykkel
819 Views

Sky slår tilbake mot Hinaults oppfordring til streik mot Froome

Bernard Hinault har kalt Chris Froome en juksemaker og oppfordret rytterne i Tour de France til å streike om briten får delta.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Bernard Hinault har kalt Chris Froome en juksemaker og oppfordret rytterne i Tour de France til å streike om briten får delta. Nå slår Sky-laget tilbake.

Sykkellegenden Hinault var den siste som var regjerende mester i alle tre Grand Tour-ritt samtidig, før Froome kopierte ham med seier i årets Giro d’Italia. Hinault synes ikke om det, ettersom briten i fjorårets Vuelta a España avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d’Italia.

– Dersom de internasjonale myndighetene ikke straffer ham, faller ansvaret på de andre rytterne, sa Hinault denne uken og oppfordret rytterne til å true med boikott av Tour de France dersom Froome får delta.

– Dersom de godtar en juksemaker i rittet så er det deres problem. De burde bare si «dersom han er med, er vi det ikke», sa han.

«Faktisk feilaktig»

Froomes arbeidsgiver Sky slo hardt tilbake i en uttalelse torsdag.

– Det er skuffende at Bernard Hinault enda en gang har gjentatt faktisk feilaktige meninger om en sak han åpenbart ikke forstår, heter det i uttalelsen.

– Hans kommentarer er uansvarlige og misforståtte. Chris har ikke testet positivt, men har hatt en ureglementert verdi for en lovlig astmamedisin. Som tidligere sykkelrytter burde Bernard innse behovet for å behandle hver enkelt utøver rettferdig, og i øyeblikket har Chris rett til å konkurrere.

UCIs saksgang

Froome hevder at han ikke har gjort noe galt og er gjennom sine representanter i en diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli.

– Normalt ville dette vært en konfidensiell prosess, men dessverre ble det lekket. Både Chris og laget respekterer saksgangen som er bestemt av UCI. Det er en vanskelig situasjon, men ingen ønsker mer enn oss at den snart blir avklart, skriver Sky.

– Nå konsentrerer vi oss helt om Tour de France, og vi vil ikke la disse uopplyste kommentarene påvirke forberedelsene.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.