12.mai: Etappe 7, Castrovillari – Alberobello

En lang dag på 224 km som krysser fra vest mot øst langs sålen av den italienske støvelen. Mens første del av etappen preges av flatt landskap, er terrenget...

En lang dag på 224 km som krysser fra vest mot øst langs sålen av den italienske støvelen.

Mens første del av etappen preges av flatt landskap, er terrenget desto mer kupert på de siste 80 km. Spurtlagene må altså jobbe godt sammen underveis skal de sikre seg en massespurt på slutten av dagen.

20 år har gått siden Giroen besøkte Castrovillari sist. Den 10. etappen rullet ut av byen om formiddagen da Mario Cipollini heiste armene over hodet senere på dagen. Alberobello får sin Giro-debut og kan se en liknende avslutning som nabobyen Bari, der franskmannen Nacer Bouhanni vant en kaotisk massespurt i 2014.

For de siste kilometerne i dagens målby har flere tekniske utfordringer. Av erfaringer vet man at veiene i Sør-Italia blir veldig glatte under våte forhold.

Regn eller ei, rytterne må ta sine forbehold på de siste 5 km, der veien varierer i bredde og tar feltet gjennom seks tekniske svinger. Som et ekstra krydder i gryten er finalen også lettkupert, pepret med slake stigninger og raske utforkjøringer.

En nervøs spurt passer fint for Sacha Modolo (UAE Team Emirates) som har vist god form i år og ligger godt an til sin tredje etappeseier i Giro d’Italia.

XXej0zt T07_Alberobello_ukm_web mbNNtxQ

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG