11.mai: Etappe 6, Reggio Calabria – Terme Luigiane

Omsider ankommer Giroens 100. utgave fastlandet, med det som på papiret likner en svært interessant, 217 km lang etappe. Feltet befinner seg helt nede på den italienske støvelen. Etappen...

Omsider ankommer Giroens 100. utgave fastlandet, med det som på papiret likner en svært interessant, 217 km lang etappe.

Feltet befinner seg helt nede på den italienske støvelen. Etappen innledes med to lengre stigninger, der et brudd sannsynligvis vil rive seg løs, mens et langt, flatt parti langs kysten leder inn mot det som kan bli en hektisk og fartsfylt finale.

De siste 20 km er pepret med tre korte bakker og målgang plassert på toppen av den siste.

Fyrverkeriet kan gå av i den korte og bratte kneiken opp Marina di Fuscaldo, drøye 15km fra mål. Fjerdekategorien er 2 km lang, nesten 7% snitt og har partier på 11% like før toppen. En påfølgende teknisk utforkjøringen kan gjøre det vanskelig for de akterutseilte å komme tilbake.

Siste 10 km er også en blanding av bakker og utforkjøringer. Klatringen opp til mål er 2 km lang, begynner rolig og bikker 10% helt mot slutten. Med målseilet i siktet, kan man bli fristet til å gå for tidlig.

Eksplosive puncheurs à la Michael Woods (Cannondale-Drapac) og Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida) sikler nok litt ekstra når de leser dagens løypekart.

Yn2Zwj7 T06_Terme-Luigiane_ukm_web T06_S02_Fuscaldo_web

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG