7.mai: Etappe 3, Tortolì – Cagliari

Årets grande partenza på Sardinia avsluttes på dag tre med en 148 km lang etappe for spurterne. Historisk sett ble denne autonome øyregionen like sør for Korsika lenge ignorert...

Årets grande partenza på Sardinia avsluttes på dag tre med en 148 km lang etappe for spurterne.

Historisk sett ble denne autonome øyregionen like sør for Korsika lenge ignorert av Giroen og ikke avlagt et besøkt før 1961. Da var rittets fjerde etappe til Cagliari del av 100-årsmarkeringen til den unge italienske nasjonalstatens Risorgimento (samling).

30 år senere var ferjene til Sardinia nok en gang fullastet med syklister, da øyen ble sitt første grande partenza forunt, med to fulle etapper og to del-etapper, inkludert en tempo.

I forbindelse med rittets 90. utgave var Giroen tilbake i 2007. En start som best huskes for den spektakulære lagtempoen mellom øyene Caprera og Maddalena, og den scenisk storslagne lagpresentasjonen på hangarskipet Giuseppe Garibaldi.

Dessverre for øyboerne er Sardinias store sykkelsønn, Fabio Aru, ikke til start i Giroens 100. utgave på grunn av skade. Sjansene er imidlertid gode at Aru avlegger rittet en besøk i løpet av de tre dagene.

I forhold til etappe 2, er spurternes garantier langt sikrere på denne flate etappen til Cagliari, målby for fjerde gang i Giro-historien. Fjerdekategorien Capo Boi (2.7km, maks 10%) er stort sett det eneste spurterne har å bekymre seg over.

På de siste 10 km er veiene flate, brede og kjemisk renset for tekniske svinger. Oppløpet i den sardinske hovedstaden er 800 meter langt på en 8 meter bred vei.

Siste innspurt finner sted langs byens havneområde, i gaten med det sykkelklengende navnet Via Roma, der de avsluttende 350 meterne går på brostein.

Caleb Ewan (Orica-Scott) tok luven av spurteliten i Abu Dhabi Tour tidligere i år. I sin andre deltakelse kan 22-åringen få sin første Giro-seier i Cagliari.

e1GvKk0 T03_S01_Boi_WEB-1 vrYrF2E

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG