6.mai: Etappe 2, Olbia – Tortolì

Til tross for at arrangøren kaller dette en mellomhard fjelletappe, kan man ikke utelukke en samlet spurt Tortolì etter 221 km.  Første del av etappen legges til Sardinias indre...

Til tross for at arrangøren kaller dette en mellomhard fjelletappe, kan man ikke utelukke en samlet spurt Tortolì etter 221 km. 

Første del av etappen legges til Sardinias indre Nuoro-region og karakteriseres av tre lange stigninger. Den første er et stødig og slakt drag opp til Orune, som ikke bør gjøre nevneverdig skade, men som kan gi anledning for et betydelig brudd å rive seg løs.

Den andre klatringen er tøffere. En 10 km lang stigning opp til byen Nuoro kan skape trøbbel for flere av spurterne, selv om 3. kategorien bestiges halvveis på etappen. Fra denne toppen er det 30 km til neste klatring, 2. kategorien opp til Genna Silana. Den er over 20 km lang, men ikke særlig bratt.

De siste 50 km av etappen er for det meste utforkjøringer eller flater. I dette avsluttende partiet kan feltet dermed samle seg mye dersom ingen lag holder farten høy i front. Spurterne starter dagen med realistiske sjanser, men de må være både smarte og sterke skal de kapitalisere på muligheten.

En bruddseier kan ikke utelukkes på en såpass tøff etappe, men i spurt fra et redusert felt kan man forvente seg at Giro-debutanten Fernando Gaviria (Quick-Step) blir meget vanskelig å slå.

qbI3iXy T02_Tortolì_ukm_WEB

gObhndV GennaSilanaNOrtobeneN

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG