26. mai: Etappe 19, San Candido – Piancavallo

Toppene kommer tidlig og på slutten. Sannsynligvis vil rittet avgjøres i den avsluttende klatringen, da de øvrige stigningene ligger for langt fra mål. Men de vil likevel spille sin...

Toppene kommer tidlig og på slutten. Sannsynligvis vil rittet avgjøres i den avsluttende klatringen, da de øvrige stigningene ligger for langt fra mål. Men de vil likevel spille sin rolle i utmattelseskrigen.

Etter starten i det vakre, sørtyrolske skisportstedet San Candido, går veien rett opp. I løpet av etappens første 50 km er både Passo di Monte Croce Comelico og Cima Sappada unnagjort. Omtrent midtveis går feltet over 2.kategorien Sella Chianzutan.

I finalen handler alt om den siste stigningen til mål. De siste 15 km går oppover mot Piancavallo, der Marco Pantani vant i 1998. Allerede i første tredjedel av klatringen møter rytterne de bratteste partiene. De første 6.5 km holder et drepende snitt på 9.4%. Kilometer 5 til 6 ligger over 10 og viser maksprosenter på 14.

Det midterste partiet av stigningen er noe snillere med sine prosenter rundt 7.5, mens avslutningen flater ut enda mer. De siste 2km går på en falsk flate opp til mål.

Et større brudd av ufarlige ryttere kan stikke av tidlig og gjøre opp om seieren til slutt. Kanskje en dag for Gianluca Brambilla (Quick-Step)?

Favorittene vil utvilsomt føle hverandre på tennene. Særlig de som må hente tid før den avsluttende tempoen i Milano, må prøve seg i angrep her.

T19_S01_Piancavallo_web T19_S00_Chianzutan_web T19_Piancavallo_ukm_web MonteCroceDiComelicoW fkT6PCm

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG