21.mai: Etappe 15, Valdengo – Bergamo

Selv om løvet fortsatt henger grønt og fint på trærne, blir vi forunt en klassikerfinale à la Giro di Lombardia på denne 199 km lange etappen til Bergamo. Etter...

Selv om løvet fortsatt henger grønt og fint på trærne, blir vi forunt en klassikerfinale à la Giro di Lombardia på denne 199 km lange etappen til Bergamo.

Etter en nokså flat og lang innledning, smeller det skikkelig de 50 siste km. Først med den 8.7 km lange stigningen til Miragolo San Salvatore. Klatringen som aldri er brukt i Giroen tidligere, stiger rundt 7% i snitt.

Etter en 4 km lang utforkjøring, suser rytterne inn i en 6.9 km lang stigning til Selvino, like nord for målbyen Bergamo. Klatringen holder 5.4% i snitt, men har også partier på 9%.

Beina til rytterne har derfor mørnet seg en del, når de tar fatt på den hektiske finalen i Bergamo 15 km senere. Først venter en bratt brosteinsbakke i gamlebyen til Bergamo. Den er bare én km lang, men stiger 8% i snitt, 12% maks og kommer bare 5.5km fra mål.

I tilskuerrike og tekniske sentrumsgater kan dette bli en heseblesende finale, kanskje kronet med et overraskende utfall.

De siste 50km av denne etappen er en tro kopi av fjorårets Giro di Lombardia-utgave. Den italienske høstklassikeren ble vunnet av Esteban Chaves fra Orica-Scott, som overlistet Diego Rosa, Rigoberto Urán og Romain Bardet i en fartsfylt og nervepirrende avslutning.

Inn mot siste uken av en Grand Tour vil nok dynamikken være annerledes enn i høstklassikeren. Dagen kan være skapt for bruddspesialister som Rui Costa (UAE Team Emirates) og Luis Leon Sanchez (Astana).

T15_S02_Selvino_web T15_S01_Miragolo_web T15_Bergamo_ukm_web rbJYG1T

 

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG