18. mai: Etappe 12, Forlì – Reggio Emilia

Årets lengste etappe (234 km) er en fin anledning for spurterne. Men hvis feltet nøler for lenge, kan mulighetene åpne seg for bruddspesialiser og angripere. For den 12.etappen består...

Årets lengste etappe (234 km) er en fin anledning for spurterne. Men hvis feltet nøler for lenge, kan mulighetene åpne seg for bruddspesialiser og angripere.

For den 12.etappen består av to deler. Innledningsvis skal en kupert del forseres. Først 2.kategorien til Colla de Casaglia etter 60 km, etterfulgt av Valico Appenninco etter 111 km. En slak utforkjøring frakter rytterne inn på de siste, flate 80 km.

De avsluttende kilometerne i Reggio Emilia går på brede, fine veier uten mange tekniske hinder. Et stort brudd kan gå avgårde i stigningene og holde unna. Men hvis spurtlagene samarbeider godt, vil de kunne ta kontroll over det hele.

Mye tyder derfor på nye slag mellom André Greipel (Lotto Soudal), Caleb Ewan (Orica-Scott) og resten av spurterne, før flere av de sannsynligvis vil stå av etter etappe 13, som også er en god mulighet for feltets raske herrer.

Mens Reggio Emilia gjør sin første opptreden i Giro d’Italia, har startbyen Forlì vært en gjenganger. Hjembyen til verdensmester og Giro-vinner i 1958, Ercole Baldini, sto på programmet i 2013 (vinner Mark Cavendish) og 2015 (Nicola Boem).

1G0Rzhe

T12_ReggioEmilia_ukm_web-1 T12_ReggioEmilia_ARR_web-1

KATEGORIER
Giro d'Italia

RELATERTE INNLEGG